Curvy model Joann van den Herik: 'Ik heb altijd zin in sexy time'

Beauty

Curvy model Joann van den Herik: 'Ik heb altijd zin in sexy time'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

29 juli 2021 07:00

Gepubliceerd op

29 juli 2021 07:00

De poes verzorgen moet uit de taboesfeer. Dat vindt presentatrice en vlogger Marlieke Koks ook. In de videoserie Hygiëne zonder gêne neemt Marlieke geen blad voor de mond en vraagt ze meiden van alles over persoonlijke verzorging. Weg met de taboes! Deze keer plus-size model Joann van den Herik.

Hoe we onze intieme zone verzorgen, houden we veelal voor onszelf. Want: voelt een beetje gek om over te praten. Praten over de vagina is voor velen een dingetje, er rust een taboe op. Nergens voor nodig. Je wast je oren, je benen, je borsten. En ja, ook de poes mag door de wasstraat. Hoe we dat doen, wil Marlieke Koks weten. Deze keer duikt ze de badkamer in met curvy model Joann (22), die zich klaarmaakt voor een datenight. En wie weet een potje seks.

In controlJoann dacht dat ze nooit model kon worden, want: geen maatje 34. Ze deed mee aan de eerste contest voor curvy modellen en bewijst het tegendeel. Tegenwoordig is ze model en body positivity ambassadeur. Joann is een powervrouw en voelt zich happy met wie ze is. In control en sterk. Hoe kan het dat ze op haar 22ste al zo zelfverzekerd is, wil Marlieke weten. Volgens Joann is dat heel simpel. ‘Vergelijk jezelf niet met anderen. Iedereen is uniek. Ik ben goed zoals ik ben, anderen zijn goed zoals zij zijn. Dat zij mooi zijn, betekent niet dat ik niet mooi ben. Ik ben trots op wie ik ben. En onthou dat iedereen weleens onzeker is.’  

De dateHoe bereidt Joann zich voor op wat sexy time? Ben je zenuwachtig voor je date, of ben je die zelfverzekerde Joann, wil Marlieke weten. ‘Ik heb zoiets van: take it or leave it. Dus zenuwachtig nee. Ik ben leuk. Als hij dat niet zo ziet, is dat zijn probleem,’ lacht Joann. ‘Zelfs als ik me vergeten ben te scheren, denk ik gewoon: boeien. Als hij dat haar niet aankan, moet hij eerst zijn eigen okselhaar maar eens gaan scheren.’  

De seksJoann gaat voor een sexy look, een killer dress met een geweldig decolleté. Joann: ‘Ook al doe ik aan body positivity, ik ben ook weleens onzeker over mijn lichaam.’ Maar hoe lief: haar lover ziet haar het liefst zonder make-up. En, speaking off, heeft ze zin in wat sexy time? Joann: ‘Nou, daar heb altijd wel zin in!’ 

BiologielesjeHoezo, je poes met een speciaal product wassen? Dat kan toch met water? Ja, kan. Niks mis mee. Alleen doet water naast reinigen niets. Een wasemulsie beschermt en zorgt ervoor dat nare geurtjes verdwijnen. Een fris gevoel. En dat zonder die zuurgraad te irriteren, zoals zeep dat doet. Gevolg: jeuk en irritatie. Hoe dat zit? Een lesje biologie: de vagina heeft een natuurlijk afweersysteem waarbij bestaande micro-organismen zoals de lacto-bacillen melkzuur produceren. Dit melkzuur zorgt voor de natuurlijke balans van je vagina. 

Poezentip Naast zeep, kunnen strings, strakke kleding, seks, sperma en sporten (lees: transpireren) de balans in je vagina verstoren. Kan je vagina aan. Maar soms heeft ze wat extra bescherming nodig. Zie het als een sidekick. Een intiem hygiëne product reinigt en beschermt de balans. En geeft een fris gevoel. Wil je ervaren hoe het is, zo’n wasbeurt met een speciaal product voor de intieme zone? Probeer Chilly eens. Verkrijgbaar in wasemulie voor onder de douche, of tissues, voor als je even geen douche bij de hand hebt. Ze zijn zelfs in pocketformaat, handig voor onderweg. Sleutels? Check. Lipgloss. Check. Chilly-tissues. Check.      

Dit is een samenwerking met Chilly.

Curvy model Joann van den Herik: 'Ik heb altijd zin in sexy time'
delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.