Puistjes op je rug: zo kom je ervan af

Beauty

Puistjes op je rug: zo kom je ervan af

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

22 april 2022 12:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

22 april 2022 12:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Puistjes op je rug zijn vervelend en kunnen soms ook pijnlijk zijn. Maar wat nóg vervelender is: nu het zomer wordt, worden ze ineens zichtbaar voor de wereld. Wees die knoeperds de baas, met deze tips.

Pukkels op je rug kunnen ontstaan door een aantal factoren. Stress, hormoonwisselingen, voeding of een vochtarme huid kunnen allemaal oorzaken zijn. Ga na wat bij jou het probleem is en zorg dat je een uitbraak vóór bent!  

1. Schoon textiel Door het dragen van synthetische kleding ga je sneller zweten en kan je huid niet goed ademen. Hierdoor krijgen bacteriën de kans om zich uit te breiden en ontstaan er sneller ontstekingen. Zorg dat je altijd schone handdoeken gebruikt na het douchen en dat je beddengoed schoon is.  

2. Douche meteen na het sporten Door zweet ontstaan sneller pukkeltjes. Daarom is het aan te raden om na het sporten gelijk te douchen. Zweet je overdag veel? Zorg dan dat je een schoon shirt bij je hebt, zodat je huid kan blijven luchten.  

3. Gebruik een pH-neutrale body wash Je gebruikt een face wash om je gezicht dagelijks goed te reinigen. Waarom zou je er ook niet één voor je rug gebruiken? Douchegel van Neutral bijvoorbeeld is vrij van parfum en helpt vet en vuil te verwijderen. Gebruik voor het reinigen van je rug een zachte borstel (met synthetisch haar), waarmee je ook op een zachte manier dode huidcellen verwijdert. Spoel daarna de borstel wel goed af en bewaar ‘m op een droge plek.  

4. Bonjour je scrubspons de deur uit Scrubsponzen en -handschoenen zijn een broeinest voor bacteriën. Je onrustige huid scrubben is sowieso geen goed idee, omdat de huid hierdoor juist nog geïrriteerder raakt.  

5. Gebruik een toner na het douchen Neem na het douchen de onrustige plekken af met een schoon watje met wat toner, om laatste restjes vuil te verwijderen.  

6. Hydrateren Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het is belangrijk om de huid goed te hydrateren. Het kan namelijk zijn dat je puistjes hebt doordat je huid vochtarm is. Je huid gaat dan meer talg produceren, waardoor er sneller talgophoping ontstaan in de poriën, met mee-eters en puistjes als gevolg. Door veel douchen kan je huid ook wat droger worden. Dus: smeren!

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.

Meer lezen