Uitgeschoten met de zelfbruiner? Zo verwijder je de vlekken

Beauty

Uitgeschoten met de zelfbruiner? Zo verwijder je de vlekken

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

23 mei 2018 16:00

Bron / Fotografie

Beeld: Getty Images

Gepubliceerd op

23 mei 2018 16:00

Bron / Fotografie

Beeld: Getty Images

Heb je te veel zelfbruiner gebruikt of van die oranje vlekken tussen je vingers na het smeren? Geen paniek! Wij helpen je van je vlekken af, met deze tips.

Niet doen Wat je niet moet doen, is je huid scrubben alsof je leven ervan afhangt. Het klopt dat scrub de bovenste, dode huidcellen verwijdert en daarmee dus ook de bruine (of oranje) kleur. Maar van te hard scrubben raakt je huid geïrriteerd en dan ben je nog verder van huis. Wil je toch scrubben? Gebruik dan een milde scrub, op bijvoorbeeld crème- of oliebasis, en breng hem aan met zachte, ronde cirkelbewegingen.   Ook zou je met tandpasta de vlekken op je huid weg kunnen krijgen. Misschien is die methode effectief voor een klein vlekje, maar tandpasta droogt je huid uit en kan flink gaan irriteren. Niet doen dus!    

Wat helpt wel? Is het smeerfestijn dusdanig uit de hand gelopen dat de nood hoog is (oranje wenkbrauwen en gevlekte enkels)? No worries, met deze trucs zijn de vlekken zo verdwenen.  

1. Citroensap Citroensap bleekt van nature en hiermee krijg je gemakkelijk de vlekken weg. Doe dit alleen als je een vlekje hebt en spoel het citroensap daarna af. Wij raden af om je hele lichaam (en zeker niet je gezicht) ermee in te smeren, omdat citroensap je huid kan irriteren. Citroen bijt namelijk, dus dat kan pijnlijk zijn als je bijvoorbeeld scheerwondjes hebt.  

2. Warm bad Laat je zakken in een warm bad en chill als een weekdier, tot je bruine kleurtje eraf is. Scrub heel voorzichtig met een scrubhandschoen en droog je af met een ruwe handdoek (niet té hard boenen). Je oranje kleurtje of vlek is meteen een stuk minder.   3. Self-tan remover Yep, dat bestaat echt! Dit product bevat ingrediënten die binnen no time de vlek vervagen. Self-tan remover is nog effectiever dan bovenstaande methodes.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.

Shop Hello Sunday producten