Deze vier beautyhacks mag je onmiddellijk deleten

Beauty

Deze vier beautyhacks mag je onmiddellijk deleten

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

12 maart 2022 09:00

Bron / Fotografie

fotografie Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

12 maart 2022 09:00

Bron / Fotografie

fotografie Frank Brandwijk

Er zijn natuurlijk reuze handige beautyhacks, zoals je make-up verwijderen met kokosolie of je benen scheren met olijfolie, maar het kan ook verkeerd uitpakken als je producten op je huid smeert die daar niet voor bedoeld zijn. Leer van deze hacks en doe het juist níet.

1. TandpastaSommige beautyfabels blijven hardnekkig rondhangen, zoals de tip om tandpasta op een puist smeren. De naam zegt het al. De frisse gel is bedoeld voor je tanden. Als je het op een pukkel smeert droogt-ie uit, maar ook het hele gebied eromheen. En stoffen als fluoride en menthol die in tandpasta zitten beschadigen dat gebied, en dus je huid. Wat werkt wel? Een uitdrogende lotion zoals deze.

2. HaarlakGebruik je wel eens haarlak? Dan weet je wat voor chemische dampen er uit zo’n spuitbus komen. Nogal logisch dat je dat niet op je gezicht moet spuiten, maar het komt écht voorbij als hack om je make-up te fixeren. Tip: een make-up fixing spray kun je hier kopen.

Lees ook: [Beautyhack: 5 vervangers voor als je favoriete producten op zijn

](https://www.andc.tv/item/fashion-beauty-beauty-beautyhack-5-vervangers-voor-als-je-favoriete-producten-op-zijn)3. Baking sodaHet maakt brood en baksels luchtiger, zorgt voor bubbels in frisdrank en het wordt aangeprezen als natuurlijk alternatief voor deo en scrub. Want als je het kunt eten, zou je het ook op je huid moeten kunnen smeren. Of toch niet? De pH-waarde van zuiveringszout is rond de 8,1 en die van de huid tussen de 4,5 en 6,5. Kortom: het verstoort de natuurlijke zuurtegraad van je huid. Ja, óók als je het aanlengt met water. Op zoek naar een aluminiumvrije deo? Kun je hier vinden

4. BodylotionAls je je van top tot teen insmeert, waarom dan niet ook je gezicht met bodylotion? Kan. Maar het heet niet voor niets bodylotion, voor je lijf dus. De huid van je gezicht is veel dunner en kwetsbaarder dan de rest van het oppervlak. Parfums en stoffen als alcohol kunnen voor irritaties en verstoppingen zorgen en kun je daarom beter vermijden. Gevoelige huid? Probeer dan deze.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.