Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat is SPF en wat zijn goede SPF-dagcrèmes?'

Beauty

Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat is SPF en wat zijn goede SPF-dagcrèmes?'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

14 oktober 2022 om 13:00

Gepubliceerd op

14 oktober 2022 om 13:00

Heb jij prangende beautyvragen? Of een beautyonderwerp waar je van staat te popelen om over te lezen? Vertel het ons. Iedere week beantwoordt onze Beauty Editor Xana één van jullie beautyvragen. Met deze week: dagcrèmes met SPF.

'Hi Xana, wat zijn nou echt goede dagcrèmes met SPF?' - Britt

Hi Britt, bedankt voor je vraag. Dit is namelijk een van de belangrijkste items binnen je beauty-routine. Ik weet het, het lijkt soms alsof je iedere dag een nieuw product kunt toevoegen. Maar geloof mij, je hebt ten minste drie items echt nodig. En daar is een dagcrème met SPF één van.

Wat is SPF eigenlijk? SPF is een afkorting van Sun Protection Factor. Een SPF-crème beschermt je huid tegen schadelijke UV-stralen. De ultieme tip, ook als het een dag minder zonnig is: smeer toch die crème met SPF. Waarom? Ook op ogenschijnlijk minder zonnige dagen is er lichtvervuiling. Zorg er altijd voor dat je een crème gebruikt die je zowel tegen UV-a als UV-b stralen beschermt. Lees dus altijd goed de bijsluiter.

SPF important

Bron: eminenceorganics.com

Waarom is SPF belangrijk? Allereerst beschermt een zonnebrand die dit bevat je tegen UV-A-stralen. Je bent hierdoor op lange termijn beter beschermt tegen huidveroudering als vorming van rimpels en hyperpigmentatie. Maar belangrijker: het beschermt je huid ook tegen UV-B-stralen die verantwoordelijk zijn voor huidkanker. De Skin Cancer Foundation beweert zelfs dat zonnebrandcrème met een SPF-factor van 15 de kans op 'plaveiselcelcarcinoom' (een vorm van huidkanker) met 40% en vermindert en het risico op melanoom (de dodelijkste huidkanker) zelfs met 50%. Het is dus erg belangrijk om iedere dag een SPF-crème te gebruiken. Ik snap dat 't soms lastig kan zijn om een hele beauty-routine uit te voeren. Geduld is zeker nodig. Heb je dus geen zin in ontiegelijk veel stappen? Investeer dan in ieder geval in een goede crème met SPF. Hieronder deel ik mijn zes favorieten. 1. High Quality Cream SPF15 € 56 Hannah

Hannah Beauty SPF

SHOP NU 2. Moisturizing SPF30 Lotion € 32,95 CeraVe

CeraVe SPF

SHOP NU

3. Mijn all-time favourite: deze voedende gezichtscrème met SPF

Uitverkocht
€21,00 12 ,60

4. Invisible physical defense SPF30 €49 Dermalogica

Dermalogica SPF

SHOP NU 5. Defense Dagcrème SPF30 € 36 Paula's Choice

Paula's Choice SPF

SHOP NU 6. QMS Active Glow SPF15 € 88 QMS

QMS SPF

SHOP NU

Ben jij ook benieuwd naar een bepaald beauty-onderwerp? Stuur mij je prangende beauty-vragen: xana.ferreira.chicano@andcmedia.nl. Wie weet beantwoord ik jouw vraag wel volgende week vrijdag.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen

Ontdek deze parels