Millennials opgelet: Deze 7 dingen herken jij als je geboren bent tussen 1980 en 1990

Body & Mind

Millennials opgelet: Deze 7 dingen herken jij als je geboren bent tussen 1980 en 1990

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

7 februari 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Pexels

Gepubliceerd op

7 februari 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Pexels

We willen je niet oud laten voelen, maar dat is mogelijk wel een bijwerking van 't lezen van dit artikel. Nog een bijwerking: weemoed, naar die tijd vol boybands, posters en slechte beauty en fashionkeuzes. Ben jij geboren in de jaren '80? Ga er dan even goed voor zitten. Tijdreis incoming in 3... 2... 1...

1. Heartbreak High Deze Australische jeugdserie was van 1994 tot en met 1990 op Vara te zien, en was voor die tijd taboedoorbrekend omdat ze onderwerpen zoals drugs, seks en huiselijk geweld aankaartten. Kan je je überhunk Nick nog herinneren? Fun fact: de serie staat gewoon op Netflix, inclusief een nieuw modern seizoen. Dat wordt bingewatchen.

2. Modewijzer Ken je deze nog? Het méga populaire tekenwiel, dat iedereen (en z'n moeder) voor z'n verjaardag wilde hebben. Met de modewijzer ontwierp jij de kekste outfits, je was ervan overtuigd dat je later een beroemde fashion designer zou worden. Heb jij je tekeningen nog ergens achterin een kast bewaard?

3. Wafelhaar Zóveel meiden liepen in de jaren '80 en '90 wel eens met wafelhaar rond. Je weet wel, die hele kleine golfjes in je haar. We hadden er zelfs een speciale wafeltang voor. Britney Spears en Beyoncé hebben de look jarenlang gerockt, en de trend is de afgelopen jaren zelfs teruggekomen.

4. Plastic speentjes Vraag ons niet waarom, maar het was een trend. We hingen de kleine plastic speentjes o-ver-al aan. Hele sleutelbossen hingen ermee vol, en er was zelfs een hele ruilmarkt om te zorgen dat je zoveel mogelijk verschillende kleurtjes had.

Lees ook: Love them or hate them: beenwarmers zijn terug van weggeweest en hipper dan ooit

5. Boyz II Men Had jij een poster van deze boyband op je kamer hangen? Dan was je niet de enige. Deze R&B- en hiphopband kennen we van nummers End Of The Road, wat hun grootste hit in Nederland was, of hun duet met Mariah Carey: One Sweet Day. Ook voor deze mannen heeft de tijd niet stil gestaan, want zo zien ze er nu uit:

6. Flippo's Deze mocht natuurlijk niet ontbreken. De rage van de schijfjes die bij chips van Smiths kwamen, is een voorbeeld voor marketeers over de hele wereld. Er zijn miljarden (!) Flippo's gemaakt en maar liefst 95 procent van alle Nederlandse kinderen spaarde ze. Er waren ook gouden Flippo's en zélfs merchandise.

Lees ook: Lydia: 'Ik chill op de bank met chips en Netflix en krijg er nog voor betaald ook'

7. Muppet baby's Wij 80's kinderen zijn opgegroeid met de serie over de Muppet baby's, die ging over het kinderdagverblijf van de kleine Kermit, Miss Piggy en Fozzie. Het is tussen 1986 en 1996 op tv geweest. Sinds 2018 is een moderne versie van de serie op Disney Channel te zien. Precies rond de tijd dat veel oude kijkers kinderen kregen, wát een toeval.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer Body & mind

Meer van deze auteur