Sport je libido omhoog: van deze work-outs krijg je meer zin in seks

Body & Mind

Sport je libido omhoog: van deze work-outs krijg je meer zin in seks

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

3 juli 2022 15:00

Gepubliceerd op

3 juli 2022 15:00

Soms heb je zin, soms heb je hoofdpijn. En dat is helemaal oké, maar wat als je je libido iets wilt opschroeven? Plan een tripje naar de sportschool of neem je partner mee naar buiten. Sporten is namelijk dé manier om je libido te verhogen, en ook op andere manieren kan het je seksleven verbeteren. Dus verpak je ass in een sportlegging en workouten maar. Je weet ten slotte dat je nog een lekker toetje na je sportsessie hebt.

1. Core trainingBen je meer van de old but gold missionaris? Dan zal je je core spieren iets minder hard nodig hebben. Maar als jij en je partner wat meer van experimenteren houden is een sterk bovenlichaam geen overbodige luxe. Je kan je zo op de meest gekke manieren omhoog (of omlaag) houden, je in de raarste bochten wringen en je dubbelvouwen. En dat allemaal zónder blessures op te lopen. Het is toch een beetje jammer als in dat sexy standje de kramp erin schiet. Zie: jij en je partner die de kramp eruit proberen te rekken, naakt. Kleine mood killer.

Lees ook: Smeerboel in je onderbroek: deze vijf soorten afscheiding zijn er

2. IntervallenDe meest gehate fitnessoefening schijnt dus heel goed te zijn voor je seksleven. Why? Een High Intensity Interval Training (HIIT) zorgt ervoor dat je testosteronlevel verhoogt en je daarom meer zin krijgt in seks. Dit komt doordat 'resistance exercises' als krachttraining voor meer testosteron zorgt in de hersteltijd van je workout. In deze tijd is je libido dus hoger en wil je na een pittige training het liefst meteen van bil. Pak ook die squats en lunges even mee, want ook die zorgen voor een hoger libido, en natuurlijk een strakker achterwerk. Dáár gaat het libido van je partner nou weer omhoog van.

3. CardioDe BBB-delen van je lichaam worden vaak niet vergeten, maar er is nog een B die er vaak bij inschiet. Het is namelijk ook belangrijk dat je je bekken traint. 'Cardio versterkt je bekkenspieren en dit zorgt ervoor dat je meer zin krijgt in seks en dat je heftigere orgasmes krijgt,' vertelt Mackenzie Rielany, relatie- en seksexpert, aan Elite Daily. Hell to the yes, kom maar op met die cardio. Nu is dat 'rondje' op de loopband ineens zo om.

Lees ook: Wéér een: dit is waarom er in de zomer zoveel mensen uit elkaar gaan

4. YogaTijdens de seks kan je soms in een hele andere wereld zitten met je hoofd. 'Heb ik de vaatwasser al uitgeruimd of moet ik die niet nog bellen voor werk?' Deze vragen poppen weleens op als je op je knieën zit. Dit komt niet omdat je sekspartner niet door God gestuurd is, maar omdat je er gewoon moeite mee hebt om 'uit' te staan. Je bent te druk in je hoofd en kan je niet focussen op één ding tegelijk. Yoga kan je helpen om even volledig uit te schakelen en nergens aan te denken. Dit is zeker goed voor tijdens de seks, want dan kan je eindelijk relaxen en genieten van het moment.

5. BuitenHet liefst wil je na een rondje lopen in de vrije natuur met je benen languit op de bank, maar maak daar maar met je benen wijd van. Activiteiten buiten de deur verhogen namelijk je libido. Dit komt omdat je blij wordt van de buitenlucht, en nog happier van de zon. De wereld ziet er mooier uit door een paar zonnestralen en je vitamine D krijgt een boost. Ook vind je jezelf vaak mooier in de zomer, aangezien je een lekker kleurtje krijgt. En, as you know, zelfvertrouwen is sexy. Ren dus samen met je partner een rondje in de buitenlucht of doe een andere activiteit, en verplaats je oefeningen daarna naar het bed.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.