V-facts: deze 5 feiten over je vagina wil je voor je dertigste weten

Body & Mind

V-facts: deze 5 feiten over je vagina wil je voor je dertigste weten

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

25 maart 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

25 maart 2022 om 18:00

Je poenie, foef, flamoes of beter bekend als je vagina: een wonderding. Daar mogen we wel van spreken. Het kan een kind baren, maakt zichzelf schoon en is supersterk. Al weet je er vast al het een en ander van, deze vijf minder bekende feiten wil je sowieso weten voor je dertigste.

1. Je vagina is even zuur als bierEh, lekker? Ja, de vagina heeft een pH-waarde van ongeveer 5 en dat heeft bier ook. Druiven en tomaten trouwens ook. Gezellig feit om op tafel te gooien tijdens het eten of de borrel. Of misschien juist niet. Kijk zelf maar.

Lees ook: Onderzoekers weten het zeker: iedere dag chocola eten is goed voor je

2. De G-spot werd ruim 80 jaar geleden ontdektDat had best wat eerder gemogen. Maar goed, liever laat dan nooit, laten we dan maar zeggen. En wie was deze topper van een persoon? Dr. Ernest Gränfenberg, een Duitse gynaecoloog, ontdekte in 1940 dit fijne plekje. Zijn naam is dus ook waar de term G-spot vandaan komt. We bedanken hem in ieder geval vriendelijk voor zijn impactvolle werk.

3. Je kunt 'm trainenFull body work-outs zijn niet volledig zonder de kegeloefening. Ken je 'm niet? Tijd om daar verandering in te brengen. Met deze oefening train je jouw bekkenbodemspieren. Als deze spieren sterker worden, kun je sneller een orgasme krijgen. Alleen daarom al waard om de oefening een keer uit te proberen. Zijn er nog meer voordelen? Zeker. Hij kan zorgen voor een beter herstel na een bevalling en kan incontinentie op latere leeftijd voorkomen. Winnen.

Lees ook: Kuitkramp na een nacht flink alcohol tanken? Hier komt dat door

4. Schaamhaar heeft een functieDit weetje gaat niet per se over je vagina zelf, maar is wel goed om te weten: je schaamhaar groeit er immers niet voor niets. Deze 'vacht' beschermt je tegen infecties, acne en uitslag. Daarnaast zou het kunnen dat schaamhaar bijdraagt aan een betere verspreiding van feromonen, geurhormonen die een potentiële partner aantrekkelijk kan vinden. Zonder haar heb je die geur ook, maar met wat plukjes bij je poes kan deze geur makkelijker verspreiden.

5. Vagina's trekken weer bij na een bevallingAl zou je vast anders denken, de meeste vagina's krijgen na de bevalling gewoon weer hun oude vorm van voor de zwangerschap terug. Je moet natuurlijk wel effe geduld hebben, want het is niet zo gefikst. Maar hoe kun je 'm ook alweer helpen met herstellen? Juist ja, die bekkenbodemoefening. Wat een wonderding, die foef.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.