Aha: mensen in een goede relatie hebben minder seks

Body & Mind

Aha: mensen in een goede relatie hebben minder seks

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 maart 2022 07:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

20 maart 2022 07:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gaan jij en je geliefde steeds minder vaak van bil? Dat hoeft helemaal niets slechts te betekenen. Integendeel zelfs: het kan juist een teken zijn dat het goed zit tussen jullie. Jullie spelen al zo diep op elkaar in, dat jullie niet diep in elkaar hoeven te gaan. Zo zit dat.

We kunnen ons zo voorstellen dat je begint te twijfelen als jullie minder seks hebben dan eerst. Niet nodig. Volgens seksuoloog Esther Perel zorgt een goede relatie júíst voor minder seks. Wanneer jullie al een tijdje bij elkaar zijn, groei je op emotioneel vlak steeds dichter naar elkaar toe. Je partner wordt vertrouwd. Zo vertrouwd, dat de spanning tussen jullie zo goed als weg is. Op zich een goed teken zou je denken, maar met die spanning die afneemt, neemt ook de seksuele spanning af. En dat was nou net niet de bedoeling. 

Lees ook: Vier manieren om het missionarisstandje nieuw leven in te blazen

Spanning en sensatieWil je daar verandering in brengen? De oplossing is gelukkig simpel: probeer iets nieuws. Ga weer op zoek naar spanning. Nu bedoelen we niet dat je per se je meest kinky trucjes uit de kast hoeft te halen als dat niet zo je ding is. Maar probeer vooral wel dat standje uit waar je al maanden over fantaseert, draai de rollen een keer om in bed of ontdek wat er buitenshuis allemaal te beleven valt. De opties zijn eindeloos.

Lees ook: Hip tussen de lakens: peggen en nog vier sekstrends van 2022

Geen zorgenMaar geen paniek: seksuoloog Ellen Laan van Psychologie Magazine vertelt ons dat we ons pas zorgen over de hoeveelheid seks hoeven te maken wanneer het een symptoom wordt van een tekort aan intimiteit, op alle gebieden. Ze vindt dat seks een te belangrijk ding wordt gemaakt in een relatie, waardoor je gauw het gevoel krijgt dat het niet goed is. 'Al vrij je één keer in een halfjaar, als dat nou geweldige seks is, dan is dat toch prima?,' aldus Ellen. We stand by that!

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.