Dit is hoe je volgens wetenschappers de liefde van je leven vindt

Body & Mind

Dit is hoe je volgens wetenschappers de liefde van je leven vindt

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 februari 2019 07:00

Gepubliceerd op

28 februari 2019 07:00

De zoektocht naar de prins(es) op het witte paard kan een eeuwigheid duren. Voor je gevoel dan. Want hoe vind je de liefde van je leven in godsnaam? Deze experts vertellen je hoe je dat doet.

Waar blijft die liefde van je leven? EliteDaily sprak met een aantal experts op het gebied van liefde. Maar als we na deze tips onze Romeo niet tegenkomen, kopen we 10 katten en blijven we lekker single. Ook niks mis mee.**

1. Weet wie jij bent**'Als je op zoek bent naar een partner, moet je ervoor zorgen dat je weet wie jij bent. Je moet weten wat je tekortkomingen en zwaktes zijn, en je talenten en kwaliteiten kunnen opsommen',  zegt Anne Beverly, counselor bij het Bluebird Counseling Center. 'Als je kan communiceren met een partner en je fouten kan toegeven, helpt het jou om je verwachtingen te controleren en kan het alleen nog maar een succes worden.' Jouw ware liefde moet natuurlijk ook van je slechte kanten houden. Ja, zélfs van je gewoonte om af en toe met een lepel de chocopasta uit de pot te likken. 

2. Bepaal wat de intenties zijn Als je potentiële partner voor het leven jou alleen als een nachtje lol maken ziet, gaat het niet werken. Anne zegt dat je de 'Attachment Theory' moet volgen. Dit houdt in dat je de attachment stijlen opdeelt in drie types: zekerheid, angst en vermijdend. Als je op zoek bent naar liefde, moet je iemand vinden die in staat is om zekerheid te geven. Dus niet iemand die van relatie naar relatie hopt, maar die ook klaar is voor een toekomst met jou. Overdrijven is ook een vak. Dus een man die binnen twee maanden een baby van je wilt kan je misschien beter links laten liggen. 

3. Sta ervoor open 'Ik doe het rustig aan. Ik speel hard to get. Ik weet niet of hij het wel is.'  Dit hoor je heel vaak als het gaat om daten en liefde. Molly Lyda, o.a. life coach, raadt je aan om je juist niet af te sluiten. Sta ervoor open en ga om met daten hoe jij het fijn vindt. Als jij behoefte hebt om via Tinder en blind dates elke week een nieuwe vlam af te strepen, be our guest. Misschien zit de ware er wel tussen. Vind je dit helemaal niks en ontmoet je mensen het liefst op de 'ouderwetse' manier. Ook prima. Ga een avondje uit of zoek die ene leukerd in je vriendengroep.

4. Doe dingen die je leuk vindt Dr. Joy Harden Bradford, psycholoog en eigenaar van Therapy for Black Girls denkt dat het belangrijkste is om liefde te vinden is het hebben van plezier. 'Als jij plezier hebt in je leven ben je in de positie dat je andere mensen ontmoet die van dezelfde dingen houden.' Dus als jij een overkoepelende passie hebt voor jeu de boules, kan het weleens zijn dat Pietje Puk van de jeudeboulesbaan the one voor jou is. Jullie hebben in ieder geval al één gemeenschappelijke interesse. En wie weet zijn dat er wel nog meer. Dit is de perfecte gelegenheid om een date te plannen. 

5. Wees niet te kieskeurig Dat Manuel Broekman of David Beckham niet plotseling aan de deur komen met een bos bloemen en een liefdesverklaring, weten we allemaal. Maar wie weet, zijn Manuel en David wel ontzettende eikels met een enorm ego, en laten ze hun geschoren haren in de wasbak liggen. Terwijl Lucas uit Rotterdam zijn haar in de wasbak wel keurig opruimt en een klein hartje heeft. Wat maakt het dan nog uit dat hij niet direct in een Calvin Klein reclame kan? Laten we eerlijk zijn, jij bent waarschijnlijk ook geen Victoria Secret model. En dat is ook dikke prima. Laat je héle kritische blik dus thuis en leer iemand echt kennen.

6. Don't settle for less Ja, dames. De echte liefde vinden is geen simpele taak. Mag je eerst niet te kieskeurig zijn, moet je nu niet settelen voor minder. Wat dus belangrijk is, is dat je hier de balans in vindt. Liefde mag geen voorwaarde zijn voor geluk in het leven. Zorg eerst dat je zelf gelukkig bent, en ga dan pas een relatie aan. Laat je partner je dan niet naar beneden halen of belemmeren in wat je ambities zijn of wat je wil doen. Wil jij op zaterdagavond een wijntje doen met je vriendinnen maar vindt hij dat niet leuk? Trek je daar niks van aan. Neem dat wijntje!

7. Vertrouw op je gevoel Uiteindelijk kan je alle tips en tricks volgen om de ware liefde te vinden, maar als je het hebt gevonden weet je pas of het echte liefde is. Vertrouw op jouw gevoel en kies degene waar jij blij van wordt en mee kan lachen. Dan is het toch al ware liefde.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur