Hé player: meer mensen tegelijk daten is goed voor je en dit is waarom

Body & Mind

Hé player: meer mensen tegelijk daten is goed voor je en dit is waarom

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

6 juni 2022 06:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

6 juni 2022 06:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Tenzij je een doorgewinterde dater bent voelt het misschien wat ongemakkelijk of zelfs verkeerd om meerdere lijntjes uit te hebben staan, maar volgens experts is dat helemaal niet zo'n slecht idee. Sterker nog, het is zelfs goed voor je. We verklaren ons nader.

Met al die Tinderprofielen en Instagram dm's binnen handbereik is het allesbehalve moeilijk je hengel in meerdere vijvers uit te gooien, maar toch houden we het vaak bij een persoon tegelijkertijd. Veel mensen voelen zich er niet helemaal senang bij om na een leuke date met persoon A direct door te pakken met persoon B, C en misschien wel D. Terwijl dat eigenlijk nergens voor nodig is. Natuurlijk moet je iemand niet aan het lijntje houden, maar zolang jullie vrijblijvend daten en er niet te veel gevoelens in het spel zijn mag je je ogen heus wel openhouden. Experts raden dat je zelfs aan. Is dat effe goed nieuws. 

Lees ook: Aha: mensen in een goede relatie hebben minder seks

Alles op roodPak je het goed aan, dan kan meerdere mensen daten namelijk hartstikke in je voordeel werken. Als je je pijlen maar op een persoon richt, zet je als het ware al je geld op rood. Je gokt op één paard. Romantisch, zeker, maar dat creëert ook nogal wat verwachtingen waar je dan weer nerveus van kan worden. Draait het toch op niets uit, dan sta je weer met lege handen en uit angst daarvoor zijn we geneigd een felroze bril op te doen. Je negeert rode vlaggen en verbloemt minpunten. Ofwel: je zit in een tunnelvisie. 

Meerdere vissenMet meerdere mensen tegelijk in de picture spreid je je kansen én verminder je je risico, vertelt Laurel House, relatie-expert bij dating platform eHarmony. Je hebt de rode vlaggen van A veel sneller door, want B en C hebben daar helemaal geen last van. En dan is het ook minder eng het af te kappen, want B en C laten je zien dat er nog meer vissen in de zee zwemmen. Kortom: richt je pijlen op meer doelwitten, dan schiet je sneller raak.

Lees ook: Thomas van der Vlugt: 'Ik durf niet vól in een relatie te springen'

Van A tot WÓf je schiet zo in het wildeweg dat je al je al je doelwitten mist. Dat moet je natuurlijk ook niet hebben. House raadt je daarom aan om met maximaal drie mensen tegelijk te daten. Optie A, B en C zijn dus oké, maar kandidaat W kun je beter achterwege laten. En zoals we eerder al noemden: ga niet met je dates om alsof ze speelgoed zijn. Wees open en eerlijk, zeker als er iets serieus in kan zitten. En spreken jullie af exclusief met elkaar te daten, laat je andere kandidaten dan ook echt links liggen. Je zult zien: op een gegeven moment heb je de ware te pakken. Degene waardoor je alle andere letters van het alfabet allang vergeten bent. En zo niet, dan heb je altijd jezelf nog.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.