Op het randje: met deze sekstechniek worden je orgasmes intenser

Body & Mind

Op het randje: met deze sekstechniek worden je orgasmes intenser

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

29 mei 2022 06:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

29 mei 2022 06:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Er zijn talloze tips om klaar te komen. Sommigen liggen voor de hand en anderen zijn wat ongewoon. Maar er is één specifieke techniek die de meesten van ons over het hoofd zien. En dat terwijl-ie hartstikke simpel is.

Misschien kende je het al of gaat er nu een totaal nieuwe wereld voor je open: de wereld van 'edging'. Edging is een techniek waarbij jij of je partner stopt net voordat jullie klaarkomen. Huh? Ja, klinkt onlogisch maar het is een handig trucje. Overigens is edging afgeleid van het Engelse woord 'egde', wat rand betekent. De naam zegt het eigenlijk al: net wanneer je je op het randje van een orgasme bevindt, stop je. Begin vervolgens opnieuw en bouw de seksuele spanning op tot je weer bijna klaarkomt. Ook nu stop je. We know, het lijkt frusterend, maar het is het waard. Hoe vaker je je orgasme uitstelt, des te intenser het wordt als je daadwerkelijk klaarkomt.

Waarom werkt het? Je krijgt intensere orgasmes van edging omdat het de bloedcirculatie down there stimuleert. Zodra je (bijna) een orgasme krijgt gaat er een hele hoop bloed naar je genitaliën, waardoor alles daar beneden heel gevoelig aanvoelt. Als je een paar keer stopt en de seksuele spanning opnieuw opbouwt, is je orgasme heel intens. Daarnaast zit er ook nog een psychologisch aspect aan vast: je wil namelijk héél graag klaarkomen, waardoor het geweldig voelt wanneer je echt klaarkomt. Het is ook een handig trucje voor mannen die vinden dat ze te snel klaarkomen tijdens de seks. Met de techniek duurt die vrijpartij effe iets langer dan een paar minuten. Mooi meegenomen, toch?

Methodes Er zijn twee methodes die je kan uitproberen met je partner. Uchenna Ossai, een seksuoloog en therapeut noemt het de rood-en-groen-licht-methode en de rood-en-oranje-licht-methode. Wij leggen even uit hoe die werkt. Bij de eerste methode bouw je de spanning op tot jij, of je partner, bijna klaarkomt. Vervolgens stoppen jullie meteen (zoals bij een rood verkeerslicht), raken jullie elkaar een paar minuten niet aan en daarna beginnen jullie opnieuw (oftewel: groen licht). Bij de tweede methode doe je hetzelfde, maar mogen jullie elkaar wel aanraken. Klein verschil: oranje licht betekent dat jullie elkaar langzaam op andere plekken aanraken zodat de seksuele spanning niet verdwijnt. Dit kan je een paar minuten volhouden voordat jullie weer verder gaan. Herhaal dit een aantal keer en voilà: een orgasme waar je u tegen zegt.

Voor Jan en alleman Iedereen kan edging uitproberen. Het werkt bij zowel mensen met een piemel als een vulva. En je kan het ook alleen doen. Mocht je nieuwsgierig zijn, ga dan gewoon met jezelf aan de slag en ontdek wat je fijn vindt. Daarna kan je je partner haarfijn uitleggen hoe het werkt en het natuurlijk bij de ander uitproberen. Intense orgasmes gegarandeerd.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen