Trouwen doe je zo: waarom je écht niet op dieet hoeft voor je bruiloft

Body & Mind

Trouwen doe je zo: waarom je écht niet op dieet hoeft voor je bruiloft

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

13 mei 2022 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Marit Smit van Girlsofhonour.nl, beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

13 mei 2022 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Marit Smit van Girlsofhonour.nl, beeld Frank Brandwijk

Trouwen en diëten lijken bij elkaar te horen als Jennifer Lopez en Ben Affleck. Maar wij zijn hier om je te vertellen dat dat niet zo is. En wel om de volgende zes redenen.

1. Je verloofde is dol op je Heeft je verloofde voorwaarden gesteld aan jouw lichaam? Gevraagd of je niet toch wat kan afvallen? Opmerkingen gemaakt over te dikke billen? Nee toch? (Zo ja, RUN!) Je verloofde is gek op jou, precies zoals je bent, en heeft je ten huwelijk gevraagd omdat je fantastisch bent. Heeft dat iets met je gewicht te maken? No way. Merk je dat je er onzeker over bent? Praat dan met je verloofde. Grote kans dat deze ideeën alleen in jouw hoofd leven.

2. Honger en bruiloft plannen? Bad idea Ben je al bezig met het plannen van je bruiloft? Dan weet je misschien al hoe stressvol dat kan zijn. Wie nodig je wel of niet uit? Welk thema? Welke trouwlocatie? Hoeveel geld wil je uitgeven? Tel daarbij op dat je ook nog gaat proberen om af te vallen en dus continu honger hebt. Hoe stressvol wil je deze tijd maken? Geloof ons, een bruiloft plannen is echt wel genoeg voor nu. 

3. Je bent goed genoeg Realiseer je dat jouw gewicht he-le-maal niks (we herhalen: NIKS), zegt over wie jij bent. Denk je dat je gelukkiger zal zijn als je dunner bent? Niet waar. Als je onzeker bent over wie je bent, zal dat niet ineens magisch veranderen als je afvalt. Wat wel helpt? Werk aan je innerlijk. Ga aan de slag met je zelfvertrouwen en voilà: jij straalt op je trouwdag.

4. Dun op je bruiloft, en dan? Het is bewezen dat diëten op de lange termijn niet werkt. Misschien lukt het om een maat of twee kleiner te zijn op je trouwdag, daar worden dan foto’s van gemaakt, maar vervolgens kom je gewoon weer aan. Best gek als je later terugkijkt naar je trouwfoto’s toch? Herken je jezelf niet eens terug. En het ergste van alles: de cirkel van slechte gedachtes over je lijf begint weer van voor af aan. Not worth it.

5. Er bestaat een trouwjurk voor elk lijf  Het voelt misschien niet altijd zo, maar echt: jouw droomjurk is out there. In Nederland zijn er oneindig veel fantastische couturiers  die met de hand een trouwjurk voor jou kunnen maken die perfect past. Is dat duur? Niet eens! Bij de meeste couturiers betaal je een vergelijkbaar bedrag als bij een gemiddelde bruidsmodezaak. En dan heb je dus een handgemaakte trouwjurk. Uniek. Alleen voor jou. Helemaal passend.

6. Trouwen is niet alleen voor dunne mensen Trouwen is voor iedereen. Het is geen modeshow voor dunne mensen, geen tentoonstelling over hoe mooi jullie zijn. Trouwen is een feest van liefde. Jouw liefde voor je verloofde, de liefde van je verloofde voor jou. Voeg daar ook de liefde voor jezelf aan toe en het gaat een fantastische dag worden. Je bent omringd door mensen die je liefhebben, die het beste met je voor hebben, dus geniet daar met volle teugen van. En o ja, bruidstaart. ZO LEKKER!

Deze blog is geschreven door Marit Smit, eigenaar van trouwblog Girls of honour en auteur van ‘Het boek over trouwen’ . Wil je geen dertien-in-een-dozijn bruiloft? Haar blog staat barstensvol originele inspiratie en tips.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen