Wist je nog niet: hier kun je een vibrator nog meer voor gebruiken

Body & Mind

Wist je nog niet: hier kun je een vibrator nog meer voor gebruiken

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

24 januari 2020 om 07:00

Bron / Fotografie

beeld: Getty Images

Gepubliceerd op

24 januari 2020 om 07:00

Bron / Fotografie

beeld: Getty Images

Ja, met een vibrator kun je penetreren. Maar er zijn nog veel meer foefjes die je kunt uithalen met dit seksspeeltje. Wist je bijvoorbeeld dat een vibrator ook handig kan zijn voor de volgende vier dingen?

1. Om klaar te komenKlaarkomen kan nog knap lastig zijn, en bij veel vrouwen zorgt stimulatie van de clitoris pas voor een orgasme. Vingers en penetratie doen niet altijd the job, dus als dat bij jou ook het geval is, kan een vibrator uitkomst bieden. Zo kun je namelijk net wat gerichter de juiste spot stimuleren, en heb je meer kans om klaar te komen. Handig: een luchtdrukvibrator stimuleert de clitoris precies genoeg en voorkomt overstimulatie, want dat kan er weer voor zorgen dat je juist niet klaarkomt.

Lees ook: Hou je vast: deze vier soorten orgasmes kunnen vrouwen krijgen2. Als ontspanning van de spierenTeveel spanning in je bekkenbodemspieren kan een leuk seksleven in de weg staan, omdat het de doorbloeding naar je vagina kan beperken. Daardoor bestaat de kans dat je vagina zich voor een deel afsluit, en dat kan pijn doen of seks onmogelijk maken. En dat is wel het laatste wat je wil. Een vibrator kan door de trillingen je bekkenbodemspieren helpen om te ontspannen, waardoor seks weer fijn aanvoelt. Zeker het proberen waard dus. 

3. Als voorspel voor anale seksAls je anale seks gaat hebben, is een goede voorbereiding belangrijk. De kringspier heeft namelijk de neiging om direct aan te spannen als-ie wordt aangeraakt. En ja, dat doet pijn als je dan gaat penetreren. Om de kringspier meer te laten ontspannen, kun je tijdens het voorspel een vibrator tegen de anus leggen. Zo ontspannen je spieren meer en wordt het makkelijker om een vinger, toy of penis in te brengen.

Lees ook: Met het kattenstandje krijg je in no-time een orgasme

4. Als massageapparaatSommige toys, zoals de wandvibrator, zijn ook geschikt om de rest van je lichaam een beurt te geven. De wandvibrator is bijvoorbeeld eigenlijk bedoeld als massageapparaat, dus mocht je zo'n toy in huis hebben, haal 'm dan vooral uit de kast als je last hebt van een stijf lijf. Handig als je last hebt van vastzittende spieren of gewrichten. 

5. Nog meer voordelen Een vibrator an sich zorgt niet voor een betere weerstand en aanmaak van endorfines. Een orgasme daarentegen wel, en laat een vibrator nou net het middel zijn dat je daarbij kunt helpen. Als je klaarkomt komen er stofjes vrij die je een gevoel van geluk geven. En daarnaast werkt een orgasme in sommige gevallen pijnstillend, bijvoorbeeld als je hoofd- of menstruatiepijn hebt. Als je regelmatig seks hebt, blijven je vagina en vulva goed doorbloed. En dat is weer nodig om nat genoeg te worden tijdens de seks. Sommige vrouwen hebben twintig tot dertig minuten nodig om opgewonden genoeg te worden, een vibrator kan je daar zeker bij helpen.  

Lees ook: Op het randje: met deze sekstechniek worden je orgasmes intenserVibrator van EasyToys + 12x &CDoor te oefenen en regelmatig te masturberen leer je je eigen lichaam kennen. Zo weet je precies wat je lekker vindt en hoe je het makkelijkst een orgasme kunt bereiken. Die kennis kun je natuurlijk delen met je (bed)partner, maar &C heeft ook iets leuks in de aanbieding: scoor de Sway Vibes No. 2-vibrator van EasyToys twv € 79,95 en krijg een jaarabonnement op &C cadeau. Hebben? De actie vind je hier.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.