Jaloers typetje? Deze sterrenbeelden hebben vaker last van jaloezie

Body & Mind

Jaloers typetje? Deze sterrenbeelden hebben vaker last van jaloezie

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

1 november 2021 om 07:00

Gepubliceerd op

1 november 2021 om 07:00

Zou jij het liefst je partner met een drone volgen als diegene op stap is zonder jou? Beetje vreemd, maar waarschijnlijk ben je dan wat jaloerser ingesteld dan anderen. Het zou goed kunnen dat dat wat met je sterrenbeeld te maken heeft.

Er zijn namelijk een aantal sterrenbeelden die er een handje van hebben behoorlijk jaloers te zijn. De een is jaloers op een collega die net die promotie pakt die jij zelf had willen hebben. De ander wordt stikjaloers van een partner die te lang met iemand anders dan jij staat te praten in de kroeg.

Lees ook: All eyes on me: deze sterrenbeelden staan graag in de schijnwerpersSchorpioen_23 oktober - 22 november_Schorpioenen zijn gevoelige wezens met een groot hart. Heb je eenmaal de liefde van een Schorpioen gewonnen, dan zal diegene altijd over jou (willen) waken. Soms alleen tot het ziekelijke aan toe, en dan komt – helaas – achterdocht om de hoek kijken. Schorpioenen zijn eigenlijk vooral bang om de ander kwijt te raken en daardoor zien ze soms dingen die er niet zijn. Tien keer achter elkaar bellen als de partner om 3.00 uur in de nacht nog niet thuis is, vinden ze dan ook best normaal. Lees je dit en denk je nu: herkenbaar. Pas maar op, want met dat controlerende gedrag van je, zou je grootste angst zomaar eens werkelijkheid kunnen worden.

Maagd_23 augustus - 22 september_Maagden staan erom bekend zichzelf altijd met anderen te vergelijken (hallo perfectionisme!). Wanneer een ander het beter voor elkaar heeft dan de Maagd zelf, kunnen ze onzeker worden. Dat is ook het moment dat jaloezie om de hoek komt kijken, en dan kunnen ze heel venijnig en onredelijk worden. Zo komen ze vaak in de verleiding om een ander naar beneden te halen om zelf beter uit de verf te komen. Ai. Dat pakt maar zelden goed uit. Daarom is het belangrijk voor de Maagd om te kijken naar wat ze wel hebben, in plaats van wat niet. Er zijn genoeg mensen die met jouw leuke leven willen ruilen namelijk.

Lees ook: Op je hoede: deze sterrenbeelden gaan vaker vreemdSteenbok_22 december - 20 januari_Wanneer de Steenbok jaloers is, kun je beter ver uit de buurt blijven. Jeetje, wat kunnen ze koud en kil worden zodra hun jaloerse snaar wordt geraakt. Ze lijken niet voor reden vatbaar en wanneer je ze aanspreekt, draaien ze gerust hun neus voor je op. Ze hebben hun partner het liefst helemaal voor zichzelf, en vinden het moeilijk om te delen. Zonde, want in weze zijn het heel lieve mensen. Laat de Steenbok vooral in zijn eigen sop gaarkoken, na een dag zijn ze meestal wel weer bijgedraaid. Maak jij jezelf schuldig aan dit jaloerse gedrag? Bedenk dan vooral dat mensen om je heen ook grenzen hebben wanneer je dit te vaak doet.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.