Tindertrauma: Dunia's date verbood contact met mannen na drie afspraakjes

Body & Mind

Tindertrauma: Dunia's date verbood contact met mannen na drie afspraakjes

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 september 2022 10:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra, beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

28 september 2022 10:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra, beeld Tom ten Seldam

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt. Of eentje die je de volgende dag een Tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2022 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: Dunia. Superleuke jongen, die date van haar, totdat hij even zijn regels met haar deelde: niet praten met andere jongens.

Dunia (32): 'Ik heb heel veel gedatet als mid-twintiger. Ik had nog nooit een relatie gehad toen en vond het weleens tijd worden. Ik ontmoette op een gegeven moment Roy. De eerste paar dates waren leuk, echt heel leuk. Een keer drankjes doen, daarna een keer een hapje eten. Of er echt meer in zat wist ik nog niet, maar we konden lekker lullen en het was supergezellig.

Lees ook: Tindertrauma: Rosalie voelde de hartslag van haar date niet meer Na date drie veranderde er iets. Ik zat in die tijd op zangles en als de les voorbij was gingen we vaak nog wat drinken met z'n allen. Dat kwam een keer ter sprake tijdens het app-contact met Roy. Hij vroeg wie er dan allemaal meegingen en flipte zowat toen hij hoorde dat er ook één man bij dat clubje zat. Dat vond hij écht niet kunnen. Even voor de duidelijkheid: we hebben het hier ook nog eens over een gay guy die op romantisch vlak nul bedreiging voor hem vormde, áls dat dan al zijn angst was.

Deze gebeurtenis was voor hem in elk geval aanleiding om 'zijn regels' even met me te delen. Dat betekende bijvoorbeeld: op een feestje is het prima om andere jongens te begroeten, maar daar stopt het. Niet mee praten en al zeker niet naast gaan zitten. Studieopdrachten doen met mannelijke studenten? Ook dat ging volgens hem niet gebeuren. Wow... Dit kwam zo uit de lucht vallen. Hij leek zo leuk. Waar het vandaan kwam, weet ik niet. Strenge culturele normen of ideeën gevormd vanuit religie waren het niet, maar wat dan wel? Mijn gok is dat hij eerder iets vervelend heeft meegemaakt in een relatie of zo.

Maar je snapt, mijn vrijheid inleveren bij een flapdrol die ik nog nauwelijks kende, vond ik geen heel aantrekkelijk idee. Voor mij was duidelijk: deze gast is knetter, dus ik kapte het direct helemaal af. Maar dat accepteerde Roy niet. Een van zijn eerste reacties was dat ik hem gebruikt had voor het eten. Tuurlijk, voor een sateetje doe ik alles. Hij was op een van de dates bij me thuis geweest – had ik dat maar nooit gedaan – en stond de avond van de dag dat ik het contact had verbroken al op de stoep. Ook zijn vriend spande hij nog even voor zijn karretje. Die appte me dat Roy me echt heel leuk vond en zo'n spijt had. Nogmaals: we hadden drie dates gehad. DRIE. Het bevestigde nog meer mijn gevoel: heel snel wegwezen hier. Lees ook: Tindertrauma: Lisans vluchtende date die haar overal blokkeerde

Ik ging over tot ghosten en verwijderde Roy overal op social media, maar hij had een hele rits nieuwe Facebook-pagina's aangemaakt om me maar weer nieuwe vriendschapsverzoeken te kunnen sturen. Ook bleef hij maar bellen. Nooit nam ik op, maar het ging minstens een maand zo door. Ook vanaf zijn werk, dat nummer herkende ik op een gegeven moment. Op een zeker moment vond ik het toch echt wel eng worden. In het begin stond die gek ook af en toe nog voor de deur.

Mijn oom is politieagent, dus advies was zo ingewonnen. Gelukkig is het nooit echt dreigend geworden en na een maand stopte het uit het niets. Geen doorzichtige vriendschapsverzoeken van vreemden, geen (anonieme) belletjes, geen berichtjes dat het hem speet en geen gehang meer voor mijn deur. Goddank daarna nooit meer wat gehoord. Wat ik hier zelf van geleerd had mag duidelijk zijn, mijn adres deel ik niet zomaar meer.'

Ook jouw tindertrauma en ander dateleed delen? Vinden we leuk! Dat kan hier.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen