Ons huishouden tikt het niveau 'moet ik de kinderbescherming bellen?' aan

Column

Ons huishouden tikt het niveau 'moet ik de kinderbescherming bellen?' aan

Tess Milne
Door

Tess Milne

Gepubliceerd op

27 maart 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

Fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

27 maart 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

Fotografie Tom ten Seldam

Leuk hoor dat CHATGPT maar waar blijft onze verlossing voor het huishouden?! Ik ben een groot fan van AI en robots maar nu hebben we iets wat onze creatieve beroepen kan overnemen. Hetgeen we wél leuk vinden om te doen.

Ik maak me hier druk om omdat virus #5373 van deze winter is toegeslagen in ons huis. Iemand anders hier nog meer last van? Serieus stuur me een bericht. Ik zie niks in het nieuws. Afijn, twee dagen liggen we plat en het huis eet ons op.

Het begon met wat verloren sokken op de trap. Maar als mijn moeder binnenkomt tikt ons huishouden het niveau 'moet ik de kinderbescherming bellen?' aan. Helpt het dat we geen schoonmaker hebben? Honderd procent niet. (Shout out naar alle schoonmakers!) Ik hou me met mijn leven vast aan de flylady schoonmaakmethode. Een systeem met als motto 'Progress, not perfection!' Maar welk systeem je ook toepast ze hebben één ding gemeen; als je het huishouden fly wilt houden, moet je er elke dag bovenop zitten.

Dus Google ik elk jaar wanhopig de volgende woorden: schoonmaakrobots voor in het huishouden. Ik ben klaar voor een Wall-E die de was opvouwt en het terug in de kasten legt. Hij zou letterlijk mijn beste vriend worden. Ik zou hem meenemen op vakantie. De robot en ik liggend op een wit strand, proostend met een tequila sunrise.

Voor deze column heb ik mijn jaarlijkse zoekopdracht het internet weer opgestuurd. En ik heb goed nieuws: Tesla begint dit jaar met de productie van een robot die kan schoonmaken! Dus sms ik meteen mijn goede vriend James die ingenieur is bij Tesla. 'Wat is de status van de schoonmaakrobot? I am ready.'

Als vader van drie jonge kinderen, die serieus het record van nooit meer slapen aan het doorbreken is, antwoordt hij: Na mij ben jij de eerste.

delen
Tess Milne

Tess Milne (35) is presentator en hopt al meer dan tien jaar langs op je beeldbuis. Daarnaast is ze ook nog schrijver en moeder van de jongens Cairo (5) en Skye (2).

Wil je ook lezen

Shop hier