Ik heb nooit veel met stomende seks gehad

Column

Ik heb nooit veel met stomende seks gehad

James Worthy
Door

James Worthy

Gepubliceerd op

11 oktober 2022 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Anne Claire de Breij

Gepubliceerd op

11 oktober 2022 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Anne Claire de Breij

Ik lig in een tentje naast een rumoerig festivalterrein. Vanmiddag had ik een optreden in een overvolle tent. Ik signeerde dertig boeken en had een gesprek over de liefde en de dood. Sinds ik een roman over de dood heb geschreven, ben ik blijkbaar een sterfoloog. Mensen denken opeens dat ik Facebook-vrienden met Magere Hein ben.

Nu lig ik in een tentje in een slaapzak die naar de vakantie van vorig jaar ruikt. In de verte doet een buitenlandse dj zijn best mij wakker te houden. En dan hoor ik het. In een tentje naast mij zijn mensen aan het vrijen. Ik denk dat het er twee zijn, maar het zouden er ook drie kunnen zijn. En ik zeg wel vrijen, maar vrijen is Disney. Vrijen is musical. Vrijen is KRO-NCRV. Wat ik hoor heeft helemaal niets met liefkozen of met een poging tot samensmelten te maken. Wat ik hoor is een verre van romantische ramkraak. Ik hoor twee uitgehongerde mensen (ja, het zijn er toch maar twee) die in elkaars lichaam naar kruimels aan het zoeken zijn.

Ik las laatst bij de tandarts een artikel over stomende campingseks. Ik vond dat zo maf klinken. Sowieso heb ik nooit veel met stomende seks gehad. Ik ben geen bapao, ik ben een man van 42 jaar oud. Als ik al campingseks zou hebben, zou mijn campingseks au bain-marie zijn. Fucking langzaam en zonder enig risico.

Mijn festivalburen weten van geen ophouden. Ik vind het bijna knap. Ik hoop dat er geen drugs in het spel zijn en dat ze zonder doping een gooi naar het wereldrecord langneuken aan het doen zijn. Ik wil ze bijna aanmoedigen. Deze mensen verdienen een bloemetje, een oorkonde en een interview met een sportverslaggever van een regionale tv-zender. ‘Jullie hebben het gehaald. Wat gaat er door jullie heen?’ ‘Kramp en voldoening, maar toch vooral kramp.’

Inmiddels zijn ze al vijftig minuten bezig. Tot groot ongenoegen van wat andere campinggasten. Tussen het gekreun en het gekletter van vlees op vlees door is nu ook gescheld te horen. ‘Jezus Christus! Wat zijn jullie voor wezens? Deze vrijpartij duurt inmiddels langer dan een aflevering van Zomergasten,’ schreeuwt een vrouw met een Noord-Hollands accent. ‘Laat ze lekker wippen. Je bent op een festival. Dit soort dingen gebeuren op festivals. De zon schijnt. Mensen dansen en mensen worden verliefd. Dit is Woodstock in de polder,’ schreeuwt iemand anders terug.

Ik zit in kamp iemand anders. Dit hoort erbij. Zeker na corona. We waren gekooide vogels en dit is na al die tijd weer onze eerste kooiloze zomer. We fluiten onze mooiste liedjes, maken salto’s in de lucht. We hebben stomende campingseks. We pompen de haringen uit de grond. En met we bedoel ik mijn buren. Ik ben namelijk te oud om te stomen. Ik lees De Volkskrant op mijn telefoon en voordat ik zo ga slapen, neem ik wat druppels magnesium tegen de vermoeide benen.

delen
James Worthy

James Worthy (42) is schrijver, journalist en columnist. Hij zette zijn eerste stappen bij jongerentijdschrift Break-Out!. Daarnaast schreef hij een hoop boeken, waarvan In de buik van de wolf de meest recente. James woont met Artie en James (de zevende) in Amsterdam. Zijn columns lees je elke maand in &C the magazine.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen