Verdrietig nieuws: Cheers-actrice Kirstie Alley is overleden

Entertainment

Verdrietig nieuws: Cheers-actrice Kirstie Alley is overleden

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

6 december 2022 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

6 december 2022 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

De Amerikaanse actrice Kirstie Alley is op 71-jarige leeftijd overleden. Haar kinderen True en Lillie Parker maakten het overlijden van hun moeder bekend op Twitter. Alley leed al langer aan kanker.

'Hoe iconisch ze ook op het scherm was, ze was een nog fantastischer moeder en grootmoeder,' schrijven haar kinderen op Twitter. Ze stierf omringd door haar naaste familie. Lees ook: The Holiday komt met een vervolg (mét de originele cast!) Alley speelde in films en televisieseries. Haar eerste filmrol kreeg ze in 1982, toen ze een Vulcan mocht spelen in Star Trek II: The Wrath of Khan. In Nederland werd de actrice bekend voor haar rol in de serie North and South uit 1985 over de Amerikaanse burgeroorlog. Haar grote doorbraak kwam twee jaar later met haar rol van Rebecca Howe in de succesvolle komedieserie Cheers. In 1991 kreeg ze voor haar rol een Golden Globe voor beste vrouwelijke actrice in een televisieserie en een Emmy Award voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Met John Travolta maakte ze in de jaren negentig de commercieel succesvolle Look Who's Talking trilogie. Travolta reageerde op Instagram op het overlijden van zijn voormalige tegenspeelster. 'Kirstie was een van de meest speciale relaties die ik ooit heb gehad,' schreef hij bij een foto van de actrice. 'Ik hou van je Kirstie. Ik weet dat we elkaar weer zullen zien.'

Look Who's Talking - Kirstie Alley - BrunoPress

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen