Uit de doofpot: 'Het allerliefst zou ik in de zomer overlijden'

Entertainment

Uit de doofpot: 'Het allerliefst zou ik in de zomer overlijden'

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

21 februari 2022 om 18:00

Gepubliceerd op

21 februari 2022 om 18:00

De dood. Het hoort nou eenmaal bij het leven, maar ons favoriete gespreksonderwerp is het niet. Sterker nog, ruim een op de drie mensen praat nooit over de dood, terwijl het gesprek aangaan juist zo waardevol kan zijn. Om te zorgen dat we wat meer óver de dood gaan praten in plaats van eroverheen lanceert &C samen met SIRE de campagne 'Uit de doofpot'. Dus lullen maar, over die dood. In deze video spreken we met volwassenen.

Door er zo weinig over te praten, hebben we de dood buiten de maatschappij geplaatst. En dat terwijl 54% van de Nederlanders aangeeft niet genoeg gesproken te hebben over de dood met iemand die er nu niet meer is. Met deze campagne, bestaande uit twee video's, gaat &C daarom samen met Stichting Ideële Reclame (SIRE) met mensen in gesprek over de dood. Nadat we in de eerste video met jongeren spraken, zitten er dit keer een aantal volwassenen op de kruk. Zijn zij op dit moment in hun leven veel met de dood bezig?

Zomers briesje Als je werkt met de dood, dan moet je wel. Het antwoord van begrafenisondernemers Simone (54) en Ilona (54) is daarom ook ja. 'We noemen het eigenlijk funeral planner, maar ja, wij zijn er iedere dag mee bezig.' Ook met hun eigen dood? Simone: 'Het liefst zou ik in de zomer overlijden. Een uitvaart moet buiten zijn, ergens onder een grote boom.' Met een lekker zomers briesje, we begrijpen 'm.

Heavy metal én carnavalskrakers Ook Rob (66) zou, als het ooit aan de orde komt, wel zijn eigen uitvaart willen regelen. Tenminste, als zijn vrouw het met de plannen eens is. Rob: 'Mijn vrouw zegt altijd: als jij dood bent, ben je er toch niet meer bij. Ik moet het dan allemaal doen, dus ik moet het óók leuk vinden.' En zo is het maar net, vrouw van Rob. De 47-jarige Loes en haar partner zeggen ook weleens tegen elkaar: 'Goh, dit nummer mag je dan wel draaien hoor.' En dat wordt een ratjetoe van genres, als we haar antwoord op het dilemma 'Heavy metal of carnavalsmuziek op je uitvaart?' mogen geloven. Lachend vraagt ze namelijk: 'Mag ik beide?'

Een Rolex maakt niet gelukkig Als we het over de dood hebben, moeten we het ook over het leven hebben. Wat maakt het leven de moeite waard voor deze volwassenen? Geluk kan in de kleinste dingen zitten, als je het Philip (59) vraagt. 'Het zit hem vaak niet in de Rolex of de vier wielen en het stuur met een glimmertje op de voorkant. Dat heb ik wel ervaren, dat dat de truc niet doet.' Dan geloven we je op je woord, Philip. Zijn wij even blij dat we die Rolex van z'n lang zal ze leven toch niet kunnen betalen.

Dit is een samenwerking met SIRE.

Uit de doofpot: 'Het allerliefst zou ik in de zomer overlijden'

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio