Celine Dion over haar ziekte: 'Kan niet meer zingen op de manier die ik gewend ben'

Entertainment

Celine Dion over haar ziekte: 'Kan niet meer zingen op de manier die ik gewend ben'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

8 december 2022 om 12:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

8 december 2022 om 12:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Bij Céline Dion is recent een zeldzame neurologische aandoening geconstateerd. De zangeres heeft het zogeheten stiff-personsyndroom, heeft ze bekendgemaakt in een video op Instagram. Daardoor kan ze komend voorjaar nog niet optreden in Europa.

'Ik kamp al heel lang met gezondheidsproblemen, en het was voor mij heel moeilijk om ermee om te gaan en erover te praten,' zegt de 54-jarige Dion, die duidelijk aangeslagen is. De ziekte komt volgens haar bij zo'n 1 op de 1 miljoen mensen voor en is de oorzaak voor de spasmen die ze heeft. Lees ook: Soldaatpraat met Donny: 'Van kinds af aan ben ik al onzeker' 'Het heeft ook invloed op alle aspecten in mijn dagelijkse leven,' vervolgt Dion. Zo heeft ze moeite met lopen en heeft de ziekte effect op haar stembanden. 'Ik kan niet meer zingen op de manier die ik gewend ben. Dat betekent dat ik in februari niet klaar ben om mijn tour weer op te starten.' Moeizaam Met tranen in de ogen vertelt Dion dat het herstel moeizaam verloopt en dat ze haar fans enorm mist. 'Ik heb echter geen andere keuze dan mij op mijn gezondheid te concentreren op dit moment. Ik doe er alles aan om terug te vechten.' Het was al langer bekend dat Dion kampt met gezondheidsproblemen maar tot nu toe was altijd onduidelijk wat haar mankeerde. In april verplaatste ze ook al een deel van haar Europese tournee, waaronder drie geplande concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. Lees ook: Niet te missen: dit zijn dé onthullingen van de veelbesproken Netflix-docu 'Harry & Meghan' Haar Nederlandse concerten werden verplaatst naar augustus 2023. Als ze dan weer op de been is, worden dat de eerste shows die ze weer zal doen. Sinds het begin van de coronacrisis heeft Dion niet meer opgetreden.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen