Slecht nieuws voor Netflix-gebruikers die hun account delen

Entertainment

Slecht nieuws voor Netflix-gebruikers die hun account delen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 maart 2021 16:00

Bron / Fotografie

beeld Getty Images

Gepubliceerd op

16 maart 2021 16:00

Bron / Fotografie

beeld Getty Images

Lekker goedkoop: voor een paar ekkies de neus deel je je Netflix-account met één of drie mensen. Maar helaas, dat is net niet helemaal de bedoeling van zo'n gedeeld abonnement. En dus gooit Netflix de boel op de schop waardoor je binnenkort niet meer zo makkelijk met iedereen je account kunt delen.

Niet de bedoeling Eigenlijk is een Netflix-abonnement met meerdere schermen bedoeld voor één huishouden. En omdat de streamingdienst uiteraard toegang heeft tot alle gebruikersdata, is-ie ze er een tijdje geleden achter gekomen dat dat lang niet altijd zo gebeurt. Een paar jaar geleden vertelde Gregory Peters, Chief Product Officer bij Netflix, al dat de streamingdienst ons in de smiezen had: veel accounts worden gedeeld door mensen die niet onder hetzelfde dak wonen, en dat is niet de bedoeling.

Beperking En nu zijn ze er klaar mee. Sinds vorige week donderdag wordt sommige gebruikers gevraagd naar een extra code bij het openen van Netflix, ontdekte GammaWire. Dat zit zo: wanneer je inlogt, komt er een scherm in beeld waar er wordt gevraagd naar een code. Degene die de poen neerlegt voor het account krijgt deze code via de mail of sms toegestuurd. Dus alleen als je de eigenaar bent of kent, kun je de code weten en rustig verder bingen. Gebruik jij stiekem nog het account van je oude huisgenoot of heb je het wachtwoord ooit doorgestuurd gekregen? Dan is het een beetje ongemakkelijk of zelfs onmogelijk om aan die code te komen. Het is gelukkig nog geen ramp. Je kunt voor nu ook klikken op 'later verifiëren'.

Profiteer er nog maar van Delen jij en je maten dus niet alleen lief en leed, maar ook hetzelfde Netflix-account? Dan kun je dat, als je het van elkaar weet, dus prima nog even blijven doen. Voor de stiekeme meekijkers is het dus wel gedaan. Netflix heeft nog niet gereageerd op deze ontdekking, dus wanneer deze code bij iedereen komt opduiken, is niet bekend. Door de grote concurrentie van onder andere Disney+ en Apple TV+ zou het ons niks verbazen als dat sneller gebeurt dan ons lief is. Netflix groeit minder hard dan voorheen en uiteraard maakt de streamingdienst meer winst als iedereen gewoon voor zijn eigen account dokt. Maar goed, deel nu je nog delen kan. Je weet nooit wanneer het voor jou voorbij is.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen