Chantal Janzen: 'Ik denk dat ik soms te weinig seks heb'

Entertainment

Chantal Janzen: 'Ik denk dat ik soms te weinig seks heb'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 juli 2021 18:00

Bron / Fotografie

tekst Chantal Janzen, fotografie Roger Neve

Gepubliceerd op

28 juli 2021 18:00

Bron / Fotografie

tekst Chantal Janzen, fotografie Roger Neve

In &C's augustusnummer 'Sex is in the air' heeft Chantal het over, je raadt het al, seks. En dat vindt ze flink ongemakkelijk. Van haar vrienden hoeft ze het trouwens ook niet te horen. Die hebben in haar wereld gewoon geen seks. Toch laat Chantal er deze maand iets over los. Tja, ze móét wel.

Seks.

Het blijft een woord dat ik niet zo makkelijk opschrijf of zeg. Ja, ik ben dus zo iemand. Iemand die dit een privéonderwerp vindt en het niet ultrarelaxed vindt om erover te praten, en het niet out in the open gooit of wij ons thuis wel of niet als hitsige honden gedragen. Ben je dan preuts? Of hou je het gewoon liever 'netjes' en ben je nu eenmaal niet zo open? Ach, dan ben ik maar preuts. Ik vind het allemaal prima. Maar ja, nu seks het thema is van deze maand móét ik er wel iets over loslaten. Of prijsgeven.

Lees ook: Chantal Janzen: 'Tuurlijk heb ik een mening als BN'ers ongepast doen'

Nou, daar gaan we dan. Ik noem even wat dingetjes. Een paar puntjes maar. Ten eerste: ik denk dat ik soms te weinig seks heb. Dat komt door mijzelf. Onszelf. Door ons als ouders zijnde. Want áls we het doen, is het de allerbeste uitvoering. Alle ingrediënten zijn er: ik ben nog steeds ongelooflijk verliefd op mijn man en dat wordt zelfs elke dag meer. Ik heb dan ook de aantrekkelijkste man ter wereld. Maar, ten tweede: ik vind dat ik te vaak te moe ben. Ten derde: ik vind het jammer dat ik vaak te snel in slaap val zodra ik in bed lig. Ten vierde: ik vind het jammer dat mijn man vaak te snel in slaap valt zodra hij in bed ligt. Ten vijfde: ik vind het jammer dat mijn peuter te vaak niet snel in slaap valt zodra hij in bed ligt. Ten zesde: ik vind het jammer dat mijn tiener te vaak later in bed ligt dan wij. Ten zevende: ik vind het jammer dat onze tiener ons ooit gehoord heeft. Sterker nog, net na de finale stond-ie aan de rand van ons bed. Ja, net nadat 'Sjeng aon de geng' was geweest, zeg maar. Hij diende ter plekke een klacht in: 'Jullie maken te veel geluid. Dat vind ik heel stom. Papa was net een beer.'

Oké. Is genoteerd. We schaamden ons allebei. Want ja, ik weet nog hoe ik het vond om ooit eens te hebben gehoord hoe gezellig mijn ouders het hadden in hun slaapkamer. Dankje de koekoek, hoor. Van vrienden of vriendinnen hoef ik de seksavonturen ook niet te weten. Neem nou een van mijn beste vrienden en visagist Leco. Die zei laatst tussen neus en lippen door iets over seks met zijn Carlos. Nou, ik kon nog net op tijd die poederkwast en foundationspons in zijn mond duwen om hem af te kappen. In mijn belevingswereld heeft mijn goede vriend Leco geen seks. Ik herhaal: géén seks. Ik weet er niks van en ik wíl er niks van weten. Ik weet niet waarom ik daar niet tegen kan, maar ja, ik wil er dus absoluut niet aan denken dat mijn naasten het ook doen. Ja, natuurlijk wéét ik wel dat ze het doen, mijn vriendinnen hebben hun kinderen ook niet via Marktplaats, maar ik heb het er niet specifiek met hen over.

Lees ook: Chantal Janzen: 'Dit is dus wat er in mijn hoofd gebeurt op vakantie'

Ik moet toegeven, dat hoeft voor mij ook niet te veranderen. Open over kwalen? Prima. Over lichamelijke ongemakken? Ook goed. Verdriet? Teleurstellingen? Dood? Gemis? Ziek zijn? Allemaal stuk voor stuk géén taboes bij mij. Maar seks? No. Nein. Niente. Njet. Ik wil dat gewoon niet delen met een ander. Dat is iets wat ik louter deel met mijn geliefde, mijn echtgenoot, mijn man. Nieuwe standjes? Ik zoek ze zelf wel uit. Nou ja, na de shoot voor de coverfoto hoeven we hiervan voorlopig weinig te verwachten, want: spierpijn. Fantasieën? Ik verzin ze zelf wel. Attributen? Tot nu toe kan ik prima zonder diverse hulpstukken de circustent opzetten. Tegen de tijd dat er een clown de piste in moet rennen omdat 'de voorstelling' niet meer zo lollig is als vroeger, zal ik weleens rondvragen. Hopelijk wil er dan nog steeds iemand uit mijn vriendenkring een leuke tip voor een nieuwe spannende, beestachtig opwindende act geven. De beer heb ik al.

Het augustusnummer 'Sex is in the air' ligt nu in de winkels en koop je hier.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.