Kim: 'Ik ben getriggerd door wat er in de salon gaande is'

Entertainment

Kim: 'Ik ben getriggerd door wat er in de salon gaande is'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 september 2021 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Linda Stulic

Gepubliceerd op

28 september 2021 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Linda Stulic

Mensen reizen stad en land af om bij Kim Sandee (29) in de stoel te zitten voor een verse kleur. Balayage of helemaal blond? Kan ze heel goed. Maar vraag haar niet om een kortpittig kapsel, dan zit haar planning spontaan vol. Loopt altijd uit met klanten en blèrt mee met Boyz II Men om van haar ochtendhumeur af te komen.

'Ben je vrijgezel?' De klant van mijn collega is op dreef. 'Ja, een tijdje al' antwoordt mijn teamgenoot. 'Sta je ook open voor een relatie?' 'Ja, ik ben af en toe wel wat aan het daten'. De blik van mijn collega vindt de mijne. Ik grinnik. 'En wat zoek je in een man?' Er lijkt geen einde te komen aan dit vragenvuur. Dit gaat mijn collega ook niet onopgemerkt voorbij. 'Je bent lekker aan het vissen, hè?' grapt mijn collega naar haar klant. Ik ben getriggerd door wat er gaande is. Normaal gesproken zonder ik me even af als ik pauze heb, maar vandaag niet. Met een druk op de knop schenk ik mezelf een koffietje in. Ik ontdoe een volmaakt rijpe avocado van de pit en prak 'm rustig tot een gesmeerd boterhambeleg. De salon is leeg, buiten mijn collega en haar klant om. Zij vormen het decor van mijn pauze.Lees ook: Kim: 'Ik moet het veel te vroeg uitspoelen, dit komt niet meer goed'

Mijn oren staan altijd aan. Ik voel me vaak een spion. Ik doe het niet bewust, maar toch hoor en zie ik alles. Dus ook de verhalen van mijn collega's met hun klanten. Ik kan het vaak ook niet laten me te bemoeien met gesprekken. Het klinkt vervelender dan het is. Het resulteert vaak in een gezellige sfeer in de salon waar iedereen lekker met elkaar kakelt. 

'Wat is jouw type qua uiterlijk?' Het diepte-interview is nog niet ten einde. 'Probeer je haar te koppelen?' grap ik, terwijl ik wat groene smurrie uit mijn mondhoek weg lik. 'Nou eigenlijk wel ja', ze kijkt mijn collega hoopvol aan. 'O mijn god, hou op hoor. Veel te spannend dit.' Ik zie mijn collega rood worden. Dit vindt ze vreselijk. Ik niet, ik geniet met volle teugen. 'Niet ophouden hoor', zeg ik tegen de klant van mijn collega. 'Wie is volgens jou haar match made in heaven dan?' 'Ik heb een broer die nog vrijgezel is en ik denk dat hij heel erg goed bij jou past. Hij voldoet precies aan jouw beschrijvingen.' Mijn collega vraagt om een foto en ik kan het niet laten om even mee te gluren. 'Wat een knapperd!' Mijn collega krijgt wederom roze blosjes op haar wangen. 'Mag ik jullie aan elkaar voorstellen?' Ik stuiter. 'Jaaa doen! Hoe romantisch zou dat zijn?' smeek ik bijna. Ik ken mijn vriend via Tinder. Absoluut niets mis mee, hoor. Sterker nog, ik vind het super bijzonder dat we elkaar helemaal hebben gevonden door middel van slechts een veeg op het scherm. Maar ouderwets gematcht worden klinkt wel erg romantisch. Mijn collega gaat akkoord. 'Geef hem maar mijn Instagram, kijken we vanuit daar wel verder.

Lees ook: Kim: 'Maar waarom kan Kim Kardashian dat wel?'

Een paar dagen later werken ik en mijn collega weer samen. Ik heb haar iedere dag een bericht willen sturen of ze al wat van 'de broer' heeft gehoord, maar ik heb me kunnen inhouden. Tot nu. 'En? Al een blind date gepland?' Ze begint verlegen te lachen. 'Morgen gaan we samen lunchen.'

Inmiddels zijn ze een stelletje en genieten ze as we speak van een vakantie in Italië. Salon romantiek, ik hou er van. 

Lees hier meer columns van Kim.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.