Kim: 'Wat bén jij voor een kapper? Ik wil de manager spreken!'

Entertainment

Kim: 'Wat bén jij voor een kapper? Ik wil de manager spreken!'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

21 december 2021 18:00

Bron / Fotografie

fotografie Linda Stulic

Gepubliceerd op

21 december 2021 18:00

Bron / Fotografie

fotografie Linda Stulic

Mensen reizen stad en land af om bij Kim Sandee (29) in de stoel te zitten voor een verse kleur. Balayage of helemaal blond? Kan ze heel goed. Maar vraag haar niet om een kortpittig kapsel, dan zit haar planning spontaan vol. Loopt altijd uit met klanten en blèrt mee met Boyz II Men om van haar ochtendhumeur af te komen.

Er zijn best wel wat dingen die ik haat. Stofzuigen bijvoorbeeld. En dweilen. Of het bed verschonen, nog erger. Maar ook buiten het huishouden om zijn er dingen waar ik geen fan van ben. Een afzakkende schoudertas irriteert me ook mateloos of dat je koptelefoonsnoer blijft hangen aan je fietszadel als je je fiets op slot doet en dat ding genadeloos van je hoofd getrokken wordt. Maar van alles wat ik haat, haat ik twee dingen het allermeest: leugens en ruzie.

Lees ook: Kim: 'Mannen doen iets met mij. Ik vind ze vaak maar doodeng'

Ik ga ruzies graag uit de weg en naast een ieniemienie leugentje om eigen bestwil, zal je me nooit betrappen op een gigantische leugen. Maar Kim, dit heeft toch iedereen? Klopt. Dat dacht ik ook. Want eerlijk, ruzie is niet mieters. De goedmaakseks dan weer wel, maar de enige met wie dat kan is mijn vriend. En ook zou ik liever geen seks willen met Rosanna, een van mijn inmiddels ex-klanten. Rosanna en ik zijn op z'n zachts gezegd, niet zo goed uit elkaar gegaan. 

'Hey Rosanna, ik ben Kim. Ik ga vandaag jouw haar doen!' Rosanna glimlacht naar me. 'Zullen we samen even kijken naar jouw haarwensen? Dan kan ik je adviseren wat mogelijk is en wat niet.' Ik zal nooit iemand een haarkleur beloven die niet haalbaar is. Doe ik dat wel, zou ik liegen en daar hou ik natuurlijk niet zo van. Rosanna is druk bezig op haar telefoon. Even later beweegt ze haar beeldscherm tot een paar centimeter van mijn neus. Ik deins iets naar achter om scherp te kunnen stellen. Ik kijk naar een veel te knappe, gestylde blondine op Pinterest. Mijn ogen wisselen naar de realiteit. Voor me zit een make-uploze, donkerharige pluizenbol. 'Heb je jouw haar al eens eerder geverfd?' 'Nee nog nooit.' 'Ook geen henna, spoelingen of kleurmaskers in jouw haar gebruikt?' 'Nee, niets.' Mooi. Natuurhaar is makkelijk om mee te werken. Ik leg haar uit dat ik haar waarschijnlijk niet zó blond ga krijgen, maar wel een heel eind. Ik denk dat het haar wel zal staan. 

Lees ook: Kim: 'Ze trekt de stoel onder mijn kont vandaan en duwt 'm de gang op'

Twee uur later is Rosanna veranderd in een 5G-mast. De zilveren folies glimmen in het zonlicht. 'Ik kom over een halfuurtje checken hoe de folies gaan.' Dertig minuten zijn verstreken en ik open de laatst gezette folie. De eerste zes centimeter is perfect opgelicht, de rest ziet eruit als de vulling van een carrotcake. Knaloranje. 'Rosanna, weet je zeker dat je jouw haar niet geverfd hebt?' 'Ja.' Haar stem klinkt aarzelend. 'Sure? Want het lijkt alsof jouw haar een halfjaar geleden donker gekleurd is.' Ze staat op en kijkt me betrapt aan. 'Wist ik veel dat dat écht uit zou maken! Kan ik nou niet blond?' 'Deze sessie helaas niet.' 'Hoezo niet?' schreeuwt ze hysterisch. Ik probeer het haar rustig uit te leggen, maar de aandacht ontbreekt. 'Wat bén jij voor een kapper? Iemand anders hier moet mij verder helpen!'

'Eentje die dit had kunnen besparen als je eerlijk was geweest.' 'Ik wil de manager spreken,' schreeuwt ze. 'Dat ben ik,' glimlach ik.

Kim is met kerstvakantie. Deze column verscheen eerder in juni 2021. Lees hier meer columns van Kim.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.