Foutje, bedankt: deze 5 fouten zitten er allemaal in The Crown

Entertainment

Foutje, bedankt: deze 5 fouten zitten er allemaal in The Crown

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

24 september 2021 08:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Gepubliceerd op

24 september 2021 08:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Een aflevering van The Crown is altijd smullen. Niet gek dus, dat deze serie vorig weekend met elf awards een van de grootste winnaars op de Emmy's was. Toch krijgt deze Netflix-hit behoorlijk wat kritiek. Hij zou namelijk fouten bevatten over bijvoorbeeld prins Charles' affaire tijdens zijn huwelijk met Camilla Parker Bowles. En dat is niet het enige wat niet klopt.

1. SaluutHet zal menig kijker ontgaan zijn, maar de koninklijke saluut van Olivia Colman, die in de serie Queen Elizabeth speelt, schoot sommige kijkers in het verkeerde keelgat. Sterker nog, voor oud-militairen is de groet op deze manier een nachtmerrie. Olivia houdt haar hand en arm in het laatste seizoen namelijk niet perfect recht, en dat zou een belediging zijn naar koningin Elizabeth.

Lees ook: Deze 4 series wil je zien als je The Crown uitgebinged hebt

Foutje, bedankt: deze 5 fouten zitten er allemaal in The Crown

2. Benen over elkaarNaar de meeste mensen die met hun benen over elkaar zitten, wordt niet op- of omgekeken. Maar wel als iemand van de Britse koninklijke familie dat doet, want voor hen is dit echt not done at all. En toch is dat wel gebeurd in het eerste seizoen door de Queen. Jongens, dit kan dus niet.

I’m half way through season 2, it’s very far fetched ! The Queen sitting with her legs crossed was the first blooper !

— Deborah Tee (@debbietwiddy) December 19, 2017

3. FlatgebouwIn een scène in seizoen twee is een historische fout gemaakt. The Crown staat bekend om het oog voor detail, maar in dit stukje is de makers toch iets ontschoten. Prins Philip rijdt een oude jaren vijftigstraat in, waar alles is zoals het had moeten zijn: oude auto's en oude huizen. Alleen aan het einde van de straat zie je een flatgebouw, en je hoeft niet zeventig jaar geleden geboren te zijn om te snappen dat dat daar in de jaren vijftig absoluut niet stond.

Foutje, bedankt: deze 5 fouten zitten er allemaal in The Crown

4. BeugelIn de eerste aflevering van het eerste seizoen komt er een jong meisje binnen dat figureert. En dat meisje heeft een blokjesbeugel. Op het eerste gezicht niks vreemds aan, tot je je bedenkt dat er in die tijd nog helemaal geen blokjesbeugels bestonden. Ze is heel kort in beeld, maar als je het ziet kun je het niet meer niet zien.

Lees ook: 5 momenten uit Sisi's leven die we gaan zien in de Netflix-serie

5. Vrouwen niet toegestaanDe Guards-band die op het tuinfeest speelt in 1982 in seizoen vier, aflevering vijf bestaat ook uit vrouwelijke muzikanten die hetzelfde uniform dragen als de mannen. Maar tot 1992 waren de enige vrouwelijke muzikanten in het Britse leger lid van Band of The Women's Royal Army Corps. Het was dus helemaal niet mogelijk dat er vrouwen in de Guards-bands zaten. Dat kwam pas later. Maar hé, wij snappen wel dat de makers dat onzin vinden en dus gewoon vrouwen in de band lieten spelen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.