Tranentrekkers: om deze 7 films moet jij gegarandeerd huilen

Entertainment

Tranentrekkers: om deze 7 films moet jij gegarandeerd huilen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

21 januari 2021 09:00

Bron / Fotografie

beeld Getty Images

Gepubliceerd op

21 januari 2021 09:00

Bron / Fotografie

beeld Getty Images

Soms heb je het gewoon even nodig om een goed potje te janken. Dat is nodig om weer met een goede lading aan positieve energie door te gaan. Dus wij hebben alvast een lekker lijstje met classic tranentrekkersvoor je gemaakt, maar let op: tissues moeten binnen handbereik liggen.

1. Soul (2020)Deze film mag dan misschien geanimeerd zijn, dat betekent niet dat de film je niet recht in je hart raakt door het mooie verhaal en de wijze levenslessen. Muziekdocent Joe Gardner (Jamie Foxx) krijgt eindelijk de kans om op te treden in een van de bekendste jazzclubs van New York. Maar op de dag zelf, valt hij in een diepe put en komt zijn ziel terecht in het hier_voor_maals. Dat is een plek waar zielen hun eigen persoonlijkheid ontwikkelen, voordat ze terugkomen op de aarde. Joe wil optreden en houdt van zijn leven, dus doet er alles aan om weer op de aarde te keren. Tip voor mensen met kinderen: kijk samen!

De film is te zien op Disney+.

2. First They Killed My Father (2017)Deze film grijpt je bij je strot en laat je nooit meer los. Het idee dat dit real life is maakt het nog moeilijker om naar te kijken. De film is geregisseerd door Angelina Jolie en gaat over het vijfjarige meisje Loung Ung, dat een gelukkig leventje leidt in Combodja. Wanneer de burgeroorlog uitbreekt, moet Loung, samen met haar ouders, broers en zussen vluchten. Haar vader is een hoge ambtenaar en houdt zijn identiteit zo goed mogelijk verborgen en als ze weten wie hij is wordt hij meteen vermoord. Loung komt terecht in een kamp waar ze wordt opgeleid tot kindsoldaat. Niet een erg gezellig verhaal, maar wel onwijs mooi en verdrietig. Goed voor een potje huilen dus.

De film hier te zien op Netflix.

3. P.S I Love You (2007)Ja, deze film moest in het lijstje. Voor als je hem nog niet gezien hebt: dit is nou echt een klassieker onder de ik-kan-niet-stoppen-met-huilen-films. De film gaat over Holly (Hilary Swank) die haar man Gerry (Gerard Butler) verliest. Hij heeft haar brieven geschreven voordat hij overleed, om Holly weer het plezier in het leven terug te geven. Alleen al bij het kijken van de trailer is het moeilijk om het droog te houden.

De film is hier te zien.

4. Pieces of a Woman (2020)Het taboe moet besproken worden: stellen die een miskraam krijgen. Martha Weiss (Vanessa Kirby) krijgt een miskraam in deze film en schenkt haar kind aan de wetenschap. Martha probeert het leven weer snel op te pakken, maar haar moeder is het daar niet mee eens en spant een rechtszaak aan. Deze film laat zien waar vrouwen, mannen en andere mensen doorheen gaan als er sprake is van een miskraam. Ook deze film zal zorgen voor wat tranen.

Bekijk de film hier.

5. Hachi: A Dog's Tale (2009)De trouwe hond Hachi. Ah, elke keer weer moeten wij vechten tegen de tranen als we deze film kijken. Hachi is een hond die zijn baasje elke dag brengt en ophaalt van het treinstation, totdat op een dag zijn baasje niet terugkomt. Hachi blijft trouw negen jaar lang wachten op het station. Het wordt een bekende hond in de stad, en iedereen weet wie het is. Hachi wacht op het station, tot hij zelf overlijdt. En als dat nog niet zielig genoeg is: het is ook nog eens waargebeurd. Pak de tissues er dus maar bij.

Bekijk de film hier.

6. The Impossible (2012)Maria (Naomi Watts) en Henry (Ewan McGregor) en hun drie zoons gaan kerst vieren in Thailand. Het is een heerlijke vakantie, tot er opeens een enorme tsunami de kust nadert. Het gezin wordt door de zee opgesplitst en begint een helse zoektocht naar elkaar. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, tijdens de tsunami in 2004 in Thailand.

Hier kun je de film bekijken.

7. Er komt een Vrouw bij de Dokter (2009)Stijn (Barry Atsma) en Carmen (Carice van Houten) hadden elkaar beloofd voor altijd bij elkaar te blijven. Niets kon hen klein krijgen: allebei een eigen zaak, een mooie dochter en een topleven in Amsterdam. Wat kan er verkeerd gaan? Nou, dat Carmen borstkanker krijgt en hun wereld instort. Stijn wordt verliefd op iemand anders, wat zorgt voor nog meer reuring in de tent. Deze film is een ode aan de liefde, en de reden dat jouw ugly cry weer van de partij is.

Bekijk de film hier.

Komt een vrouw bij de dokter - Trailer from STORM on Vimeo.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.