Mama Talk #1: Saar: 'Haar navelstreng zat om haar nek'

Entertainment

Mama Talk #1: Saar: 'Haar navelstreng zat om haar nek'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

22 oktober 2020 16:00

Gepubliceerd op

22 oktober 2020 16:00

Toen Kim Feenstra in verwachting was van haar – inmiddels geboren – zoontje Brooklyn, zat ze zéker niet stil. In de videoserie Mama Talk praat ze samen met andere moeders en bijna-moeders over zwanger zijn, bevallen, het ouderschap en, nou ja, ander moederpraat. Deze week zit Saar Koningsberger tegenover haar.

Spannende bevallingMet Saar en haar dochter Scottie gaat het heel goed. Pluspunt van een pandemie: ze brengen tegenwoordig veel tijd met elkaar door. Je snapt: Saar geniet volop. Maar van haar bevalling twee jaar geleden genoot ze iets minder, want die ging niet bepaald over rozen. Een week na de uitgerekende datum begon het feest. De vliezen braken en een weeënstorm begon. Om de twee minuten was het raak, en dat was best pittig. En dan liet de ontsluiting ook nog heel wat uren op zich wachten. Moedeloos, dat werd ze ervan. Na uren puffen bleek dat Scotties navelstreng om haar nek zat, en ze ook nog eens met haar hoofd de verkeerde kant op lag. De bevalling ging niet zonder slag of stoot en het verliep zelfs zo gek dat haar vriendin, die zelf ook verloskundige is, moest bijspringen. Van magic hour was helaas geen sprake, want met de gezondheid van de kleine ging het een stuk minder goed. Een heftige bevalling, dat kun je wel stellen.

Lees ook: Tenenkrommend: deze 14 hilarische zwangerschapsfoto's gaan nu viral

Heel trajectVoor Kim was het niet makkelijk om zwanger te raken. Maar ook bij Saar ging dat niet vanzelf. Voordat ze zwanger raakte zal ze zo'n 2,5 jaar aan de hormoontherapieën. Emotioneel was dit erg zwaar. Een rollercoaster van emoties, zo erg dat ze zich er zelf bijna in verloor. 'Het wapenen van teleurstellingen was denk ik het zwaarste.' Het hele traject had ook invloed op de seksuele relatie van Saar en haar partner. Het was even zoeken naar hoe ze dit het beste konden aanpakken. 'Tijn heeft dat fantastisch gedaan, want als partner is het zeker niet niks.' Ze hebben een goede weg in het traject kunnen vinden, maar pittig was het wel. 

Lees ook: Herkenbaar: deze hilarische memes vatten het moederschap perfect samen

Bijzonder moment Als zwanger worden niet zo vanzelfsprekend is, wordt testen een maandelijke routine. 'De hoeveelheid testen die ik heb versleten? Echt honderden euro's.' Maar, dan heb je ook je zekerheid', zegt Saar. Op vakantie met familie was het zover: een positieve test. Huilen, huilen en huilen, natuurlijk. Van geluk, dat dan weer wel. Uit ongeloof heeft ze nog over flink wat andere testen heengeplast, gewoon voor de zekerheid. Maar het mocht écht zo zijn: Saar raakte zwanger van Scottie.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.