Robinson op een rij: welke expeditieleden hebben nu welke troef?

Entertainment

Robinson op een rij: welke expeditieleden hebben nu welke troef?

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

3 oktober 2022 22:00

Bron / Fotografie

beeld Jasper Suyk

Gepubliceerd op

3 oktober 2022 22:00

Bron / Fotografie

beeld Jasper Suyk

Hoogoplopende emoties, dubbele bondjes, verraad op de eilandraad en wéér een stormbaan. In de Expeditie Robinson-aflevering van vanavond kwam van alles langs. Ook niet geheel onbelangrijk: Thijs wist tijdens de captainproef een koker binnen te slepen. Het zette ons aan het denken: welk expeditielid had nu ook alweer welke troef?

Met teams die ongeveer elk dagdeel van eiland moeten wisselen en inmiddels ook volledig door elkaar gehusseld zijn, zijn we het spoor namelijk bijster. Tijd voor wat overzicht. Lees ook: Beste expeditieleden staan aan wal: huidig seizoen Robinson krijgt deze kritiek Welke troeven zijn er? 1. De plunder Ligt het aan ons of klinkt de naam van deze troef alsof er een onheilspellend 'Dun Dun Duuun'-geluidseffect achteraan komt? Hoe dan ook, de plunder is nieuw dit jaar. Wat je er ook alweer mee kon? Het stelt zijn eigenaar in staat tijdens de eilandraad een stem of immuniteitsmunt te stelen van zijn medekandidaten. Vandaar dat er steeds vóór er gestemd wordt wordt gevraagd of iemand diens plunder in wil zetten. Of de plunder alleen telt bij extra stemmen of bij alle stemmen is ons nog niet helemaal duidelijk, maar we gokken op het laatste.  2. De immuniteitsmunt Wat je aan de immuniteitsmunt hebt spreekt voor zich: een raketlancering naar de volgende ronde. Tenminste, mits er geen plunder in wordt gezet. Je kunt de munt eenmalig inzetten bij een eilandraad, waardoor alle stemmen die op jou zijn gedaan komen te vervallen. Klinkt best lekker.  3. De extra stem De derde troef is een oude bekende: de extra stem. Perfect voor al uw feesten, partijen en zo nu en dan wat hoogverraad. Je kent 't wel.  Wie heeft wat? Inmiddels zijn er vijf kokers vergeven en dus al vijf troeven in het spel geweest. Geweest, omdat één daarvan in het bezit van Liza was en zij er, ondanks het inzetten van haar extra stem, vanavond keihard uitgeknikkerd werd. De andere twee oud-captains die na de eerste proef een koker mochten kiezen waren Ilias en London. Ilias heeft een immuniteitsmunt, zo vertelde hij in de tweede aflevering, en London heeft de plunder, zo fluisterde London later in dezelfde aflevering tegen de camera. In de derde persoon en inclusief achternaam natuurlijk, want zo is hij. London Loy. Lees ook: Raadsel opgelost: op deze exacte locatie is Robinson 2022 opgenomen De vierde ging vorige aflevering naar Niek, die na het winnen van de tikproef een koker mocht kiezen. In tegenstelling tot bij eerdere captainproeven waren alle kokers waar hij uit kon kiezen dit keer gevuld met iets, waardoor zijn keuze snel gemaakt was: kom maar door met die kokert. De inhoud van zijn koker heeft hij nog niet gedeeld. Vanavond werd nummer vijf uitgereikt aan Thijs, die er dankzij een bondje met Niels verdomd goed vanaf kwam tijdens de captainproef. Wat hij heeft getrokken? 'Het is een interessante,' zegt hij. 'Ik heb een nieuwe munt gekregen die nog nooit is gebruikt. Misschien kan je 'm dan wel raden.' Eh, nou Thijs, niet helemaal. Het klinkt namelijk alsof je de plunder bedoelt, die nieuw is in Expeditie Robinson-land en dus letterlijk nog nooit is gebruikt, maar voor zover wij weten is er maar één muntvormige troef. En dat is de immuniteitsmunt. Kortom: verwarring. Afwachten dan maar.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is Editor Entertainment & Lifestyle, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en mag wakker gemaakt worden voor krokante tosti’s met kaas. Moeten ze wel écht krokant zijn, dat wel.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen