Buitenkijken bij Geraldine Kemper: 'Visite vind ik het allerleukste wat er is'

Food & Home

Buitenkijken bij Geraldine Kemper: 'Visite vind ik het allerleukste wat er is'

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

27 juli 2021 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Ruud Janssen

Gepubliceerd op

27 juli 2021 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Ruud Janssen

Presentatrice Geraldine Kemper (32) mag haar stadstuintje dan het liefst met verkleinwoorden beschrijven: bescheiden is het niet, met die enorme lading planten. Ze geeft er ook graag feestjes, vertelt ze in &C's Zon, zee, zomerboek, die ze dansend in de woonkamer afsluit.

Heerlijk blije burger 'Ik woon hier alleen, maar ook weer niet helemaal alleen. Er zit namelijk een nestje koolmeesjes in mijn vogelhuisje. Elke keer als ik mijn deur opendoe, hoor ik gepiep. Ik vind het bijna een prestatie dat er eindelijk iets in zit, want dat huisje hangt er al drie jaar. Heerlijk burgerlijk ben je dan opeens, als je daar zo blij van wordt.' Lees ook: Buitenkijken bij Elise Boers: 'Het voelt er alsof je op vakantie bent' Mooi meegenomen 'Tuinmeubels of -accessoires haal ik overal en nergens vandaan. Het liefst ga ik naar vintagemarkten of kringloopwinkels, daar kun je zo lekker struinen. Ik probeer in elk geval zo weinig mogelijk nieuw te kopen. De tuinstoelen komen bijvoorbeeld van het grofvuil. Ik was aan het hardlopen toen ik ze zag staan en dacht: top, die neem ik mee. Zo heb ik meerdere meubels in mijn huis gevonden.' Buurten 'Visite vind ik het allerleukste wat er is. Ik vind het heerlijk om eten te koken, met z'n allen bier of wijn te halen en gezellig te tafelen, dus er is wel vaak een voorzitje of etentje bij mij thuis. En dan eindig ik de avond het liefst dansend in de woonkamer.' Kippen en varkens 'Ik heb een Funda-verslaving waar ik echt van af moet. Ik woon in een van de vetste huizen ooit, maar ik blijf maar zoeken. Mijn nieuwe ding is huizen met een heel grote tuin. Ik ben hier heel blij, maar als ik ooit verhuis wil ik een grotere tuin. Misschien wil ik dan wel kippen, en een varkentje lijkt me ook enig, al wordt dat in het centrum van Amsterdam wel moeilijk.' Benieuwd naar de rest van Geraldines tuin? Je vindt het hele interview in &C's Zon, zee, zomerboek.

Te koop via &C the webshop of in de winkel.

7 ,45

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is Editor Entertainment & Lifestyle, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en mag wakker gemaakt worden voor krokante tosti’s met kaas. Moeten ze wel écht krokant zijn, dat wel.

Koffieleuten opgelet

25% korting op alles van &C x Blond Amsterdam

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen