Handig: 8 lifehacks in de keuken die je voor je dertigste moet kennen

Food & Home

Handig: 8 lifehacks in de keuken die je voor je dertigste moet kennen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

26 april 2022 17:00

Bron / Fotografie

fotograaf Daantje Bons styling Isaa Geeratz

Gepubliceerd op

26 april 2022 17:00

Bron / Fotografie

fotograaf Daantje Bons styling Isaa Geeratz

Voordat je de dertig aantikt heb je waarschijnlijk al flink wat uren in de keuken doorgebracht. Je zou daarom denken dat je alle trucjes inmiddels wel kent. Nou, niets is minder waar. Van deze acht lifehacks kunnen we allemaal namelijk nog heel wat leren.

1. Geen vlekje aan de lucht We kennen het allemaal wel: je gooit je bestek in de vaatwasser en verwacht dat het er brandschoon weer uitkomt. Nou, niet dus. Door de watervlekken ziet het er altijd ranzig uit. Wil je niet. Hoeft ook niet met deze hack.

2. Komt ui-termate van pas Een ui snijden is sowieso al een hele operatie op zich. En het is ons dan ook nog nooit gelukt om dat ding fijn te snijden zonder dat-ie helemaal uit elkaar valt. Met deze hack is dat gedoe verleden tijd en heb je altijd perfect gesnipperde blokjes. Handig.

3. Hadden we eerder moeten weten Al die kaasschaven die gesneuveld zijn, omdat je dacht dat ze niet meer scherp waren. De volgende keer kun je je kaasschaaf echt niet meer de schuld leven, want het ligt aan jouw tactiek. Je moet 'm namelijk gewoon even onder de warme kraan houden en hij snijdt beter dan ooit. Fijn, weten we dat ook weer.

Lifehacks keuk4. Deksel hier, deksel daar Het is een eeuwig dilemma: waar laat je de deksel van de pan als je deze niet nodig hebt? Nou, deze meid heeft de oplossing. En het antwoord was gewoon altijd al daar. Recht. Voor. Je. Neus.

Life5. Gooi het gewoon in de blender Een blender is onmisbaar in je keuken. Maar wat een ellendig ding is het toch als het op schoonmaken aankomt. Je komt gewoon niet in al die hoekjes. Maar even serieus: heb je hier al eens over nagedacht? Lost het probleem in no time op.

6. Sí, gracias Aha, daar zijn die roosters in je oven dus voor. Logisch.

7. When life gives you lemons… Al die citroenen die we verspild hebben. In één woord: zonde. Ook nog eens mooi meegenomen: het citroensap spuit niet alle kanten op. Heerlijk.

8. Gewoon omdraaien Die vervelende pitjes in een paprika toch altijd. Ze zijn gewoon onhandig. Op de een of andere manier zitten ze na het snijden altijd overal. Maar met deze lifehack zijn de pitjes wel het laatste waar we ons druk om hoeven te maken. Graag gedaan, hè.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.

Koffieleuten opgelet

25% korting op alles van &C x Blond Amsterdam

Smaakt naar meer