Ice ice baby! 5 manieren om lekker af te koelen

Food & Home

Ice ice baby! 5 manieren om lekker af te koelen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

14 juli 2022 22:00

Gepubliceerd op

14 juli 2022 22:00

It’s gettin' hot in here. Maar hé, gelukkig zit je werkdag er waarschijnlijk (bijna) op. Dus tijd om je laptop dicht te klappen en af te koelen. En dat pakken we serieus aan. Met deze ijskoude activiteiten kom jij het warme weekend wel door. Sterker nog: vergeet je handschoenen niet.

1.    IJsbad chillings Als je bijna wegsmelt van de tropische temperaturen, zit er maar een ding op: verkoeling zoeken. Bij de Iceman himself bijvoorbeeld. Door het hele land kun je bij instructeurs ervaren hoe je kou verslaat volgens de Wim Hof-methode. Daarbij is ademhaling key! Heb je de techniek onder controle? Dan kun je natuurlijk ook thuis een badje vullen met 50 kilo ijsklontjes. Chill krijgt een heel nieuwe betekenis.  

2.    IJscabine nemen Het kan nog kouder, hoor. Bij een Cryo treatment sta je 3 minuten in een cabine met droge, koude lucht met een temperatuur van -110 ºC. Pardon? Sporters zweren erbij. Het zou je weerstand verhogen en je sneller laten herstellen bij extreme inspanning. Andere voordelen: meer energie, hoger libido en slapen als een baby. Dat wil je toch?  

3.    IJssculptuur maken Die fancy zwaantjes die je pas op een bruiloft zag? Die kan jij ook maken. Oké, wel met wat oefening natuurlijk. Maar ijssculpturen maken is voor iedereen. En dat kan dus ook als het bloody hot is. Of juist! Want bijkomend voordeel is natuurlijk dat je die lichaamstemperatuur even lekker laat dalen tijdens ice carving. Niet te verwarren met ice cravings trouwens, want dan moet je bij onze volgende tip zijn.   4.    IJs maken én opeten Aan jouw lijf geen ijskoude polonaise? Zat alternatieven voor ijskoude verkoeling zonder te rillen. IJsjes maken bijvoorbeeld. Even googelen en je zult zien dat er veel ijssalons zijn waarbij je een cursus ‘ijs maken’ kunt volgen. In het kader: nu één keer de kunst afkijken, is straks de hele zomer plezier. N’ice toch!  

5.    Op wintersport Trek je die hitte echt niet? Dan is het misschien tijd om nog snel even een ticket naar Zell am See-Kaprun in Oostenrijk te boeken. Niet voor komende winter, maar voor nu! Want in Kaprun zijn de pistes nog open tot eind juli om een afdaling te maken. Kun je ook nog mooi de laatste closing parties meemaken!    

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen