Waarom je je latte beter met soja dan met amandel kunt drinken

Food & Home

Waarom je je latte beter met soja dan met amandel kunt drinken

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

26 september 2022 16:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Gepubliceerd op

26 september 2022 16:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert. Je bent de gemiddelde koffietent nog niet binnengestapt of de decafé latte’s vliegen je om de oren. Doe je daar ongegeneerd aan mee? Wij ook. Daarom zeker handig om even te weten: wat is gezonder, soja- of amandeldrink? 

Vertellen wij je. Kun je daarna met een gerust én gezond hart je bakkie achteroverslaan. Zo ja, soja Goed, het zit zo. Houd je niet van zuivel of verdraagt je lijf het slecht? Dan is sojadrink met toegevoegd calcium en vitamine B12 het beste alternatief melk (en yoghurt, even los van de koffies). Zit er niet te veel suiker in, dan staat deze variant zelfs in de Schijf van Vijf.

Helemaal vervangen? Zuivel één op één vervangen door plantaardige producten kan helaas niet. De gunstige effecten van bijvoorbeeld melk - zoals het verkleinen van de kans op darmkanker - kunnen een ander soort drank niet nabootsen. Dat geldt dus ook voor soja. 

Maar: zit er voldoende eiwit, calcium en vitamine B12 in je plantaardige drink (gewoon even achter op dat pak koekeloeren), dan krijg je wel voedingsstoffen binnen die je mist als je geen zuivel gebruikt. 

Amandeldrink Wat voor sojadrink allemaal geldt, geldt dan weer niet voor amandeldrink. Dit product bevat vaak weinig eiwit en/of andere goede voedingsstoffen. Mocht je je gezondheid dus in overweging nemen bij je bestelling, dan kun je beter voor soja gaan. En ach, verandering van (amandel)spijs doet eten - dus doe dan tóch maar die latte soja.

Blije feitjes Leuk en handig deze eet-feitjes? Check dan ook onze andere artikelen over voeding. Zo lees je hier of een avocado je vruchtbaarheid verhoogt, hier of er een (gezondheids)verschil is tussen tafel- en zeezout, en hier of je beter kokos- of zonnebloemolie kunt gebruiken.  

Dit is een samenwerking met Voedingscentrum, de - jazeker - uitvinder van de Schijf van Vijf en dé organisatie die ons onafhankelijke informatie geeft over gezonde, duurzame en veilige voedselkeuze. Voor al je eetvragen ga je naar Voedingscentrum.nl

Beter weten. Beter eten.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van de BrandStudio