Help, baby in the house: 'Die roze wolk ken ik echt niet'

Oh Baby!

Help, baby in the house: 'Die roze wolk ken ik echt niet'

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

24 november 2021 om 15:00

Gepubliceerd op

24 november 2021 om 15:00

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

In de serie Help, baby in the house krijgen we een kijkje in het leven van kersverse moeders. Deze keer Mariëlle Smit, owner van Mama Deli. Ze is moeder van twee meiden: Stevie (3 jaar) en Sammie (3 maanden). 'Ik vind die eerste weken heel zwaar.'

'Deze keer ben ik bevallen met een keizersnede,' deelt Mariëlle. 'En weet je, ik vond het helemaal fantastisch! Het was een heel fijne bevalling op deze manier.' Hup, ziekenhuis in, een bevalling van een uur en de volgende dag weer naar huis met een gezonde wolk in haar armen. En over wolken gesproken, die roze wolk voelt ze alleen niet. 'Die eerste weken vind ik heel zwaar. Ik ken de roze wolk écht niet, maar nu Sammie drie maanden is, vind ik het een feestje. Het is genieten.' 

Babyshowroom Voor moeders misschien herkenbaar. Je bereidt je al tijdens je zwangerschap tot in puntjes voor op de komst van een kindje. De babykamer ziet eruit als een showroom en alle kleertjes (vaak te veel) zijn gestreken. Je bent er klaar voor. Als de baby eenmaal geboren is, ziet het er veelal heel anders uit. Stapels wasgoed en gebroken nachten. En ja, dan komt die realitycheck. Het moederschap kan best een achtbaan zijn. 

Nachtbraken Die gebroken nachten vallen bij Mariëlle gelukkig mee. 'Ik hoef er maar één keer uit 's nachts. En we gaan om de beurt, je bent samen ouders, toch?' Maar als ze moet kiezen tussen 'Je partner zegt elke dag 'Ik hou van jou, schat', of zegt dat nooit meer, maar gaat elke dag zijn bed uit voor de kleine', antwoordt ze meteen: 'Ha, elke nacht zijn bed uit!' Gelukkig heeft het stel kunnen oefenen met hun eerste dochter Stevie.  

Grenzen aangeven Willen wij weleens weten wat makkelijker is: van geen kind naar één kind of van één naar twee kinderen? Mariëlle: 'Van één kind naar twee kinderen. Bij de eerste weet je namelijk echt niet wat er gaat gebeuren. Bij het tweede kind wist ik iets meer wat ik kon verwachten.' Mariëlle kent dus het klappen van de zweep. Een strenge moeder is ze trouwens niet. 'Ik denk dat ik tussen streng en heel relaxed zit. Ik geef grenzen aan, maar wil nergens een ding van maken. Papa is strenger, hoor. Toch, Stevie?' Stevie beaamt het.  

Slaap kindje slaap Stokke begrijpt dat een kleintje je wereld even goed op z'n kop zet. Om jou hierin zo goed mogelijk te ondersteunen en onder het moto 'Here We Grow' helpt Stokke met producten die jou en je kleintje niet alleen dichterbij elkaar brengen maar ook nog eens meegroeien. Zo lijkt Sammies bedje, de Sleepi Mini, klein, maar je kunt het wiegje ook groter maken. Handig, want gaat lang mee. Een meegroeibedje dus. 

Wijze raad Ja, er verandert veel als je moeder wordt. Je leert meer relativeren, zegt Mariëlle. 'Werk is minder belangrijk dan vroeger – maar ik blijf wel een werkende mama. De grootste verandering is weinig slaap. Dus zo'n datenight komt er bijvoorbeeld niet van. 'Eh, één keer per maand? Zelfs dat lukt niet,' biechte ze op. Maar de onvoorwaardelijke liefde die je hebt voor je kleintjes maakt alles goed. 'Mijn hart smelt in elk geval als ik mijn twee dochters samen zie spelen.' Ten slotte: de beste tip voor moeders? 'Rustig blijven, niks moeten en vooral heel veel genieten.'   

In samenwerking met Stokke. Voor je kindje haal je alleen het allerbeste in huis. Onder het motto 'Here We Grow' helpt Stokke je daarbij met producten die meegroeien met het gezin.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio