Tripje wasmachine: zo vaak moet je knuffels eigenlijk wassen

Oh Baby!

Tripje wasmachine: zo vaak moet je knuffels eigenlijk wassen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 september 2022 08:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten, beeld Unsplash

Gepubliceerd op

20 september 2022 08:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten, beeld Unsplash

Mee naar bed, op de fiets, naar het park of naar de dierentuin: de knuffels van je koter moeten overal mee naartoe. Gezellig hoor, dat meneer Beer ook mee komt, maar brengt ook veel viezigheid met zich mee. Dat betekent: wassen die handel. 

Of ze nou een favoriet of een heel leger hebben, kinderen kunnen hun knuffel echt als beste vriend zien. En die moeten, of ze nou willen of niet, overal mee naar toe. Dat heeft zo z'n effect. Woef de hond ziet er na een jaar meespelen in de speeltuin langzamerhand uit alsof hij vijf jaar onder een bus heeft gelegen (maakt de liefde er trouwens niet minder op) en Konijn het konijn heeft al heel wat braaksessies doorstaan. Daarom is het goed ze regelmatig onder handen te nemen. Lees ook: Even lachen: deze bizarre namen bestaan echt in Nederland Lievelingen Hoe vaak de knuffel een duik moet nemen in de wasmachine, ligt eraan hoe populair die is. Die ene knuffel die eens in de twee maanden weer ontdekt wordt onderin de speelgoeddoos hoeft minder vaak gewassen te worden dan die die elke nacht mee in bed mag. Knuffels die veel gebruikt worden moeten over het algemeen eens in de zes weken in bad. Ziekte of een luizen-invasie gehad? Dan moet ook heel de zooi gewassen worden. Het liefst zo heet mogelijk om alle beesten te nekken. Grote wasjes, kleine wasjes Als je troeteldieren wast, wil je liever niet dat ze er verfrommelder uitkomen dan je ze erin hebt gedaan. Het is dus handig om even op het label te kijken of er speciale wasvoorwaarden zijn en of het knuffeldier überhaupt de wasmachine in mag. Kan het niet? Dan maar met de hand. Je wil geen ontroostbaar kind omdat de vacht van Kevin de kikker gesmolten is in de was. Stop ze daarom ook niet in de droger, maakt de kans op sneuvelen ook een stuk minder groot. Snuifwerk  Een van de redenen dat je kroost zo fan is van z'n knuffel is de geur. Ruikt veilig en vertrouwd. Best wel vervelend als die geur verdwijnt na een goede wasbeurt. Slimme oplossing daarvoor: was de knuffel als die net nieuw is vaak met hetzelfde wasmiddel. Zo raakt je kind gewend aan die geur in plaats van die van het knuffeldier zelf. Scheelt een hoop heisa als wasdag aanbreekt. En, nu we toch strooien met tips, koop meerdere versies van hetzelfde exemplaar. Zo wisselt Apie 2, Apie 1 af als die in de was zit, terwijl Apie 3 bij opa en oma zijn beurt afwacht. Over teamwork gesproken. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer lezen