Heb jij de condoomhandschoen al gezien? Geloof het of niet: wordt hipper dan hip

Style

Heb jij de condoomhandschoen al gezien? Geloof het of niet: wordt hipper dan hip

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

25 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

Beeld: Tom Ten Seldam

Gepubliceerd op

25 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

Beeld: Tom Ten Seldam

Elke maand lees je in &C over bijzondere fashiontrends. Deze keer: condoomhandschoenen.

Heb je nog een pakkie condooms in je la liggen? En zijn ze toevallig blauw? In 2023 gebruik je die niet alleen meer voor je rampetamp en een leuke avond met je lover. Nee, dit jaar gebruik je een connie voor een van de spraakmakendste modetrends van het jaar: condoomhandschoenen. Lees ook: Wie had dat gedacht: ANWB-koppels zijn hip en deze celebs doen eraan mee

Ja, je leest het goed. Tijdens Paris Fashion Week toonde modemerk Botter condoomhandschoenen gevuld met water. Shocking. Op de catwalk zwommen handen van modellen in kleine aquaria gemaakt van condooms. Onverwachter kon niet, al brengt het merk vaker water naar de catwalk – denk aan de oceaanlocatie van 2022.

'Anno 2023 gebruik je connies niet alleen meer voor een leuke avond met je lover'

Condoomhandschoenen Botter

Beeld Botter SS23: Imaxtree

Botter maakt een statement over de plasticsoep (een opeenhoping van plastic en ander afval in oceanen) door plastic uit de oceaan te verwerken in deze lente/zomer-collectie. De gedachte: op een positieve manier samenwerken met de natuur. En dat is maar goed ook.

Kijken we naar dé trendkleur van nu, dan kunnen we stellen: ocean blue domineerde de runway. Niet alleen bij Botter, ook bij grote modehuizen als Issey Miyake en Rejina Pyo. Kun je alvast binnen die kleur shoppen.

Ook een pro-oceaanstatement maken? Pak dan die condoom uit je la, giet er wat water in en trek ze aan. Niets meer aan doen.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style