Je Clueless dromen komen uit: deze app maakt outfits met jouw kleding

Style

Je Clueless dromen komen uit: deze app maakt outfits met jouw kleding

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

18 januari 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Valentina Vos

Gepubliceerd op

18 januari 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld Valentina Vos

Je kent die iconische scène uit de 90’s film Clueless vast nog wel: Cher Horowitz wordt wakker en tovert met hulp van een computerprogramma zó een outfit uit de kast. Hóé handig? De droom van ieder vrouw, toch? Nou, zet je schrap, want vandaag is de dag dat jouw jeugddroom uitkomt.

De iconische garderobe styling app uit de film is werkelijkheid geworden. Zie hier: Whering. Met deze app stel je super gemakkelijk al jouw outfits samen. En het doet nog veel meer dan dat.

Je persoonlijke virtual wardrobe Eerlijk is eerlijk, het is effe een takkeklus om van start te kunnen. Je moet namelijk zelf ál je kledingstukken en accessoires fotograferen. Maar hey: zie het als een goede stok achter de deur om je kledingkast ein-de-lijk eens uit te mesten. Als je dit hebt doorstaan heb je alles bij elkaar op je telefoonscherm staan. Met een shuffleknop stelt de app verschillende outfits voor je samen, óf je kan zelf outfits samenstellen in de app. Nóóit meer hoef je urenlang voor je kast te staan en netjes gevouwen stapeltjes T-shirts overhoop te halen om te kijken wat je ook alweer had. Bedenken wat je morgen aan doet kan dus gewoon vanuit je eigen bed, kan je lekker wat langer blijven liggen. En het wordt nóg beter.

Lees ook: Bye bye blaren: zo voorkom je inlooppijn in je nieuwe Dr. Martens laarzen

Organiseren en inspireren Als je een outfit hebt gemaakt kan je deze opslaan in je lookbook, waar je al jouw samengestelde looks in mapjes kan organiseren. Met een planner kan je alvast outfits inplannen voor de aankomende dagen, of zelfs voor het hele jaar of voor je vakantie. Wil je graag inspiratiefoto's toevoegen van leuke outfits die je tegenkomt? Dan maak je een moodboard met foto's uit je galerij. Of – tip van ons – voeg je fashion inspiratiebord van Pinterest toe als moodboard. Mega handig. Ook stelt de app per dag een paar outfits voor je samen gebaseerd op de outfits die je zelf al hebt gemaakt, zo weet-ie wat je leuk vindt.

Die outfits kan je trouwens op z'n Tinders afwijzen of liken. Als een echte goede vriend leert de app jou en je kledingstijl kennen. Op de app worden ook pre-loved kledingitems verkocht. Zo willen de makers van de app duurzaam shoppen stimuleren. Bonus: de app is helemaal gratis!

Waar wacht je nog op? Haal je inner Cher Horowitz naar boven, trek er een middagje voor uit, open je kastdeuren en fotograferen maar.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur