Love them or hate them: beenwarmers zijn terug van weggeweest en hipper dan ooit

Style

Love them or hate them: beenwarmers zijn terug van weggeweest en hipper dan ooit

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

2 februari 2023 om 10:00

Gepubliceerd op

2 februari 2023 om 10:00

We weten allemaal dat beenwarmers hét trendy accessoire was van de 80's. Eh, hallo Madonna's Hung Up. En geloof het of niet, dit jaar zijn ze terug van weggeweest.

Of je ze nou té gek vindt of niet, beenwarmers zijn weer hipper dan ooit. Niet alleen hebben ze al hun virale debuut gemaakt op TikTok, maar ook celebs dragen ze massaal en tijdens de grootste fashion weeks in Parijs en Milaan krioelde het op de catwalk van deze wollige trend. Ja, echt. Beenwarmers zijn dé trend van 2023. Mocht je ze nog in je kast hebben (je weet wel, van toen je vroeger de achterlijke ingeving had je Uggs met je beenwarmers te combineren), haal ze dan nú gauw tevoorschijn.

Effe een terugblik alsjeblieft Eerst even wat achtergrondgeschiedenis. Beenwarmers kwamen oorspronkelijk op in de jaren '80. Het waren voornamelijk dansers die tijdens het oefenen en opwarmen hun enkels en onderbenen warm wilden houden. Het duurde niet lang voordat dit een internationale trend werd. Natuurlijk komt geen enkele trend precies hetzelfde terug. In tegenstelling tot de felgekleurde 80's beenwarmers, lijkt de heropleving van de trend nu grotendeels te bestaan uit neutrale kleuren met focus op verschillende texturen. Iets subtieler dus. Thank god.

Beenwarmers gaan viraal Scrol je door TikTok dan kun je niet om deze trend heen. Niet alleen heeft #legwarmers miljoenen views, maar gebruikers maken zelfs hun eigen DIY beenwarmers en laten zien hoe ze de trend stylen. Celebs zijn ook dol op beenwarmers. Zo droeg Billie Eilish op de rode loper bij de VMA's beenwarmers op haar 100% veganistische Romaut loafers. En kwam Bella Hadid met een Y2K-twist door ballerina's te combineren met beenwarmers.

Als je nog steeds koudwatervrees hebt voor de trend, leggen we je het belangrijkste bewijsstuk voor: de catwalk. Met name Miu Miu's FW-2022-collectie gaf toe aan de schoolmeisjes-esthetiek met beige en grijsgekleurde beenwarmers. Dit in combinatie met hun iconische micro-mini's en ballerina's. Ook zagen we bij Fendi Resort-2023 gekreukte, satijnen beenwarmers, waarvan sommigen zelfs voorzien waren van minizakjes voor het geval je je pasjes en geld moest opbergen. Ja, 't mot niet gekker worden. Wel lekker handig.

Eén ding is zeker: ook al zou je in het openbaar niet dood gevonden willen worden met twee van die wollige beenwarmers, nu is het tijd om er met beide voeten in te springen, want de heropleving van de trend is perfect getimed voor de komende koude weken. Kijk maar effe.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style