Fokking snel klaar: vier (toch) de zomer met dit gin-tonictoetje

Style

Fokking snel klaar: vier (toch) de zomer met dit gin-tonictoetje

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

26 augustus 2021 15:00

Bron / Fotografie

beeld Getty Images

Gepubliceerd op

26 augustus 2021 15:00

Bron / Fotografie

beeld Getty Images

Aangezien de zon zich amper laat zien deze zomer doen we maar alsof. Zonnebril op, benen ontbloot en een gin-tonic in de hand. De traditionele cocktail kennen we inmiddels wel, maar deze toetjesvariant is nóg lekkerder. Duik even fokking snel de keuken in en smullen maar!

Bereidingstijd:10 minuten 

Dit heb je nodig:Voor 4 glazen200 ml slagroom 100 ml Griekse yoghurt 75 gr poedersuiker  20 ml gin, bijvoorbeeld van Tanqueray 100 ml tonic 2 limoenen kokoskoekjes (of een smaak naar keuze) 

Zo maak je het:1. We beginnen gelijk goed: klop de slagroom met poedersuiker stijf. Je vingers aflikken is uiteraard toegestaan. 2. Pak de Griekse yoghurt erbij en roer die voorzichtig door de opgeklopte slagroom heen. 3. Voeg de gin en tonic toe aan het mengsel, net als de geraspte schil van een halve limoen. Het sap van deze limoen mag er trouwens ook bij. Schep dit goed door elkaar. 4. Verkruimel de koekjes en verdeel die over de vier glazen. Daar bovenop schep je het gin en tonic-goedje. 5. Voor de puntjes op de i rasp je nog wat limoenschil over het toetje. De overgebleven limoen kan je in partjes snijden en gebruiken om te garneren. 

Tada: daar is je frisse gin-tonictoetje. Heerlijk als dessert na een stevige maaltijd, of gewoon tussendoor als je daar zin in hebt. Vind je het trouwens lekkerder als het mengsel wat steviger is? Laat het dan even opstijven in de koelkast tussen stap 3 en 4.

Geen 18, geen alcohol.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.