Oeps: deze 3 fouten maakt iedereen tijdens het ramen lappen

Style

Oeps: deze 3 fouten maakt iedereen tijdens het ramen lappen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

29 maart 2022 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock en Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

29 maart 2022 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock en Tom ten Seldam

Met het zonnetje dat afgelopen dagen door je ramen scheen, werd jij – net als ieder ander – dit weekend met je neus op de feiten gedrukt: je ramen zijn takkeranzig. Leuk is het niet, maar ook die ramen moeten een keer worden schoongemaakt. Zorg dan wel dat je het gelijk in keer goed doet en voorkom deze fouten.

1. Je kiest een zonnige dag uitWe snappen je heus wel hoor: als je ziet hoe goor je ramen zijn, wil je het liefst meteen aan de slag. En lappen is nou eenmaal leuker als het warm is buiten. Maar niets is slechter voor je ramen zemen dan ze schoonmaken op een zonnige dag. Door de zon warmt het water te snel op. Het gevolg? Vette ramen door opgedroogd zeep. Dan mag je je ramen daarna dus nóg een keer zemen. Wil je niet. Dus schijnt het zonnetje? Geniet er dan van, en doe die dag lekker niets. Die ramen wachten wel tot een bewolkte dag. Bij nader inzien ook niet heel erg.

Lees ook: Toe aan een brandschoon huis? Dan moet je deze simpele dingen doen

2. Je mengt geen ui of azijn door je zeepsop heenBuiten kijk je vol trots naar schone ramen, maar eenmaal binnen zie je dat heel de ruit vol zit met strepen. Balen. Strepen op je ruit voorkom je heel makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is stukjes ui of witte azijn in je water te doen. Er hoeft zelfs geen zeepsop aan te pas te komen. Zo, een kind kan de was doen, of nou ja, de ramen zemen.

Lees ook: 10 plekken in huis die je altijd vergeet schoon te maken

3. Je gebruikt de verkeerde doekHet beste is om je ramen af te zemen met microvezeldoeken. Deze reinigen en wassen je raam zonder dat er strepen op komen. Voor nog beter resultaat zeem je je raam eerst met een natte doek en neem je hem daarna af met een droge. Dan weet je zeker dat het goed komt. Geen microvezeldoeken in huis? Gebruik dan een pluisvrije katoenen lap. Werkt net zo goed.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.